Hlavní obsah

Zaseknutá stavidla uvolnil Kundrátek a Třinec si připsal první gól i výhru

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Až na třetí pokus se v hokejové Lize mistrů gólu i výhry dočkal Třinec. S finským Lahti sice doma prohrával už 0:3, poté Kváču v třinecké brance nahradil Bartošák a karta se začala obracet. Šest vteřin před druhou sirénou využil přesilovku Tomáš Kundrátek, ve třetí části Třinec přidal další čtyři góly a výhrou 5:3 udržel naději postoupit ze základní skupiny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost z prvního gólu Třince. Zleva Jiří Polanský, autor branky Tomáš Kundrátek, Martin Gernát a Filip Haman.

Článek
Fotogalerie

„Odmakali jsme to. Všichni dřeli. Moc často se takhle zápas z 0:3 neotáčí. Ale ani po tom třetím gólu jsme si nedělali těžkou hlavu. Šli jsme do toho pořád naplno, začali létat a hrát náš systém a byl to pěkný hokej," radoval se Kundrátek, jehož gól ukončil bezmála osm třetin trvající čekání Třince na premiérový gól v sezoně.

To skončilo po téměř 160 minutách, když Kundrátek v přesilovce v pěti proti třem vystřelil přesně od modré. Třinecký obránce v tu chvíli snižoval na 1:3 a definitivně protrhl zaseknutá střelecká stavidla českého mistra. „Jo, odšpuntoval jsem to. Dá se to tak říct," smál se reprezentační bek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hráči se radují z prvního gólu. Vpravo je autor branky Tomáš Kundrátek.

„Od té druhé třetiny jsme se tlačili do brány a vytvořili jsme si šance a tím šel soupeř často do oslabení. Stráňa (Matěj Stránský) tam dělal skvělou práci před brankou, přesně tak, jak jsme si to celou dobu říkali. Spadlo to tam a konečně se to tam začalo sypat i ostatním klukům," radoval se Kundrátek, který se do Třince vrátil po sezoně ve švýcarském Davosu.

Po sedmi minutách třetí části už domácí po dalších třech gólech vedli. Snížení zařídil zasunutím k tyčce zpoza branky Patrik Hrehorčák, vyrovnávací gól vstřelil z dorážky Jiří Polanský a neobvyklou sedmiminutovku dokonal v čase 47.03 vítěznou brankou Milan Doudera. Nejpovedenější třetinu dosavadního průběhu sezony pak podtrhl gólem do prázdné branky Tomáš Marcinko.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jesse Ylönen z Lahti zkouší vyzrát na brankáře Třince Patrika Bartošáka.

„Celou třetí třetinu už jsme hráli jen u nich. Měli jsme šance, nájezdy, nastřelili jsme dvě tyčky. Věděli jsme, že jsme lepší a věřili, že to dokážeme otočit," usmíval se reprezentační obránce.

Třinec první výhrou v letošním ročníku Ligy mistrů udržel šance dostat se do play off. V neděli hostí Minsk a Kundrátek zná recept, jak uspět doma i napodruhé. „Hrát bez faulů," prohlásil rozhodně.

Reklama

Související témata: