Hlavní obsah

Změna na střídačce! Slovenskou hokejovou reperezentaci povede Kanaďan Ramsay

Bratislava

Šestašedesátiletý Kanaďan Craig Ramsay byl jmenován trenérem slovenské hokejové reprezentace. Ve středu to oznámil generální manažer Miroslav Šatan. Ramsay podepsal se svazem dvouletý kontrakt do MS 2019, které se bude konat v Bratislavě a v Košicích. Na střídačce nahradí Zdena Cígera, jenž vedl slovenský národní tým dva roky. Premiéru si rodák z Ontaria odbude za dva týdny v přípravných zápasech proti České republice.

Foto: Profimedia.cz

Zdeno Cíger na střídačce slovenské reprezentace skončil.

Článek

Ramsay pracoval naposledy jako konzultant pro slavné Montreal Canadiens, v NHL hrál za Buffalo Sabres v letech 1971 až 1985. Pak se stal trenérem a pracoval v několika klubech zámořské soutěže.

V NHL odehrál v barvách Buffala 1070 zápasů základní části, v play off přidal 89 startů. Jako trenér vedl v NHL Buffalo, Philadelphii, Tampu Bay a Atlantu. V sezóně 2003/2004 byl členem realizačního týmu Lightning na cestě za Stanley Cupem.

Slovenský národní tým bude mít zahraničního trenéra po dvou letech. Předtím byl na lavičce slovenského týmu v letech 2011-2015 český kouč Vladimír Vůjtek, jenž po domácím MS 2011 nahradil Kanaďana Glena Hanlona.

Ramsay by měl na Slovensko přiletět příští týden, protože reprezentace zahájí novou sezónu 23. a 24. srpna zápasy s Českem v Třinci a v Žilině.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články