Hlavní obsah

Zneužili jste ligu, vztekal se její šéf na Slovensku po čestném buly

Bratislava

Před nedělním utkáním nejvyšší slovenské hokejové soutěže Detva - Košice vhodil čestné buly předseda banskobystrického kraje a extremistické Lidové strany Naše Slovensko Marián Kotleba. Vedení ligy to označilo za zneužívání sportu k politickým účelům a krok nováčka extraligy odsoudilo.

Foto: Profimedia.cz

Šéf Lidové strany Naše Slovensko Marián Kotleba.

Článek

Vedení společnosti Pro-Hokej, která ligu řídí, se od této aktivity distancovalo. „Se zneklidněním vnímáme aktivity HC 07 Detva související s nepřímou propagací politické strany. Distancujeme se od jakékoli propagace politické strany a hnutí nebo jejich představitelů na utkáních naší nejvyšší hokejové soutěže," uvádí se v prohlášení společnosti Pro-Hokej.

„Jsme přesvědčeni, že došlo ke zneužití naší nejvyšší hokejové ligy k politickým účelům. Je nepřípustné, aby byl slovenský sport zneužíván k politickým cílům. Politika do sportu nepatří," uvedl ředitel Tipsport ligy Richard Lintner.

Za zmíněný krok se dodatečně omluvilo i vedení klubu z Detvy. „Omlouváme se všem fanouškům slovenského hokeje za neúmyslné spojení hokeje s politikou. Neuvědomili jsme si důsledky takového jednání, které mohlo poškodit pozitivní image Tipsport ligy a důvěru fanoušků," řekl šéf HC 07 Detva Róbert Ľupták.

Krajské volby se na Slovensku konají již 4. listopadu a Kotleba opětovně kandiduje na šéfa banskobystrického kraje.

Reklama

Související témata:
Marian Kotleba