Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 2:4Česká hokejová dvacítka prohrála v generálce na MS se Švýcarskem

Česká hokejová dvacítka, která se v zámoří chystá na start mistrovství světa, podlehla v Halifaxu v generálce Švýcarsku 2:4. Svěřenci trenéra Radima Rulíka do turnaje vstoupí v noci na úterý v 0:30 SEČ také v Halifaxu ve Scotiabank Centre proti domácí Kanadě.

Foto: Hokejový nároďák

Česká reprezentace do 20 let.

Článek

Po bezbrankové úvodní třetině ztratili čeští junioři zápas ve druhém dějství, které prohráli 0:3. V 25. minutě otevřel skóre ve vlastním oslabení Lorenzo Canonica, který vypíchnul puk Stanislavu Svozilovu a bekhendovým blafákem překonal Tomáše Suchánka.

Osmý tým odloženého srpnového šampionátu v Edmontonu se poté proti semifinalistovi dvakrát prosadil v početní výhodě. V čase 31:55 potrestal vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě Jeremy Jabola a v 37. minutě při pobytu Martina Ryšavého na trestné lavici skóroval Louis Robin.

V čase 46:55 se poprvé prosadil také český výběr, v početní výhodě zakončil kombinaci Eduarda Šalého a Tomáš Hamara Jiří Kulich. V 53. minutě v další přesilovce zakončil svůj průnik úspěšně Matyáš Šapovaliv a Rulíkův tým sahal po vyrovnání. Minut před koncem trefil Kulich tyč, ale 13 sekund před závěrečnou sirénou přidal pojistku Švýcarů při power play do prázdné branky Brian Zanetti.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let před MS v Halifaxu (Kanada):
Česko - Švýcarsko 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)
Branky: 47. Kulich, 53. Šapovaliv - 25. Canonica, 32. Jabola, 37. Robin, 60. Zanetti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.