Hlavní obsah

Český hokej ocenil v Brně čtyři jubilanty ze Síně slávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dnešním zápasem národního týmu se Švédskem na Českých hrách v Brně ocenil Český hokej na neoficiálním ceremoniálu čtyři vynikající hráče minulých let u příležitosti jejich životních jubileí. Památeční saka převzali členové Síně slávy František Pospíšil, který oslavil osmdesátiny, o pět let mladší Josef Paleček a Bohuslav Šťastný a šedesátník Bedřich Ščerban.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Bohuslav Šťastný, Bedřich Ščerban, Josef Paleček a František Pospíšil při slavnostním ceremoniálu členů Síně slávy českého hokeje

Článek

Ščerban je zároveň manažerem Síně slávy a krátký ceremoniál v útrobách brněnské Winnig Group Areny uváděl. „Je mi ctí, že mohu poblahopřát těmto hokejovým osobnostem k významnému životnímu jubileu. Právě jim vděčí československý a český hokej za to, jaké postavení z celosvětového hlediska získal a udržel si ho,“ řekl bronzový medailista z olympiády v Albertville 1992.

Nejmladší jubilant pak pomohl do památečního saka Pospíšilovi, kapitánovi legendárního týmu z roku 1972, který ukončil třiadvacetileté čekání Československa na titul mistra světa. „Jsem velmi potěšen, že jsem tady mohl přijmout gratulaci a památeční sako. Já už teď na hokej nechodím a dívám se na něj už jen v televizi. Tak to bude i nyní na blížícím se mistrovství světa,“ řekl ČTK František Pospíšil, jenž osmdesáté narozeniny oslavil 2. dubna.

Pozvání potěšilo i hvězdy českého pardubického hokeje Šťastného a Palečka. „Je to skvělé, že tady mohu být. Co jsem skončil jako trenér, na žádné podobné akci jsem nebyl. A to už je deset let,“ řekl ČTK Paleček. Mistr světa z roku 1972 a pozdější trenér oslaví půlkulaté narozeniny v neděli.