Hlavní obsah

Čeští hokejisté proti Švédům v Praze nenastoupí!

Praha

Česká hokejová reprezentace neodehraje 5. listopadu zahajovací zápas turnaje Karjala proti Švédsku v pražské O2 areně, jak bylo původně plánováno, nýbrž ve finských Helsinkách, hlavním dějišti úvodního podniku seriálu Euro Hockey Tour. S ohledem na vývoj epidemiologické situace u nás, případnému prodloužení nouzového stavu a s cílem omezit cestování mezi zeměmi se na tom dohodli oba soupeři s pořadatelem turnaje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zápas Česko - Švédsko v rámci turnaje Karjala se neodehraje v pražské O2 areně, ale v Helsinkách.

Článek

„Momentálně nevíme, jak u nás bude situace počátkem listopadu vypadat a jaká omezení budou za dva týdny platit," uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

„Pro náš a švédský tým se tím zjednoduší i cestování se všemi souvisejícími opatřeními a pravidly pro pohyb mezi různými zeměmi," dodal Urban.

Premiéra nového trenéra národního týmu Filipa Pešána se tak neuskuteční v české metropoli, nýbrž v helsinské Hartwall Areně. Češi odletí do Finska již v pondělí 2. listopadu, kde se budou na turnaj připravovat.

Hráči a členové realizačního týmu budou před odletem testováni v zemích, v nichž na klubové úrovni působí, a po příletu znovu ve Finsku.

Utkání se Švédskem a Ruskem proběhnou v Hartwall Areně bez diváků, návštěva při zápase s Finskem bude omezena pravděpodobně na 4 500 diváků. Všichni účastníci budou ubytováni ve společném hotelu, přičemž turnaj proběhne v režimu tzv. bubliny.

Program turnaje Karjala v Helsinkách:
Čtvrtek 5. listopadu
14:30 Česká republika – Švédsko
18:30 Rusko – Finsko
Sobota 7. listopadu
13:30 Švédsko – Rusko
17:30 Finsko – Česká republika
Neděle 8. listopadu
13:30 Česká republika – Rusko
17:30 Finsko – Švédsko

Nominaci na turnaj oznámí Pešán příští čtvrtek dopoledne.

Reklama