Hlavní obsah

Chystá se česko-slovenská hokejová svatba. Poznali se na univerzitě, zvládají vztah přes oceán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou spolu už přes šest let, teď plánují hokejovou svatbu. Česká reprezentantka Tereza Vanišová a slovenský reprezentant Adrián Holešinský se poznali v zámoří během angažmá na univerzitě Maine. „Potkali jsme se na jednom večírku a našli jsme si k sobě cestu na první pohled,“ usmíval se 28letý plzeňský útočník.

Chystá se hokejová svatba. Česká reprezentantka o snoubenci, který hraje extraligu za PlzeňVideo: Sport.cz

 
Článek

Stejně stará Vanišová působila v Maine už o rok dřív. „Věděla jsem, že pak přijde Slovák do týmu,“ vzpomínala v pořadu Příklep na Sport.cz. A jelikož ani jeden neměl v týmu žádné krajany, rodnou řečí si mohli popovídat jenom spolu. „Začali jsme chodit na snídani, na kafe a postupně jsme se dali dohromady,“ popisoval pro Sport.cz Holešinský.

Ačkoliv oba patří ke špičce ve své zemi, hokej není doma hlavním tématem. „Moc to doma neřešíme. O zápase se třeba pobavíme, ale někdy už to člověk ani řešit nechce a má hokeje dost,“ líčila útočnice Vanišová. „Snažíme se to spíš vytěsnit a trávit společný čas bez myšlenek na hokej, kterým jinak žijeme pořád,“ souhlasil její partner.

Příklep s českými reprezentantkami Kateřinou Mrázovou a Terezou VanišovouVideo: Sport.cz

Majitelka dvou bronzů z mistrovství světa by však přeci jen ocenila více zpětné vazby. „Má mi ke hře co říct, takže bych si vyslechla klidně víc konstruktivní kritiky. Tak třeba po svatbě,“ culila se. „Je pravda, že jsem takový pozitivní a moc ji nekritizuju,“ připustil druhý nejproduktivnější hráč Plzně.

Sňatek plánují po sezoně v červenci. „Víc teda Terka jakožto žena,“ usmál se Holešinský. „Pojali jsme to jako menší rodinnou svatbu s pár kamarády,“ tvrdila Vanišová. Původní myšlenka se však trochu zvrtla. „Nakonec máme asi 50 hostů. A budou to vlastně skoro jenom hokejisti,“ podotkl rodák z Čadce.

Foto: Instagram Terezy Vanišové

Česká hokejistka Tereza Vanišová a slovenský hokejista Adrián Holešinský plánují společnou svatbu.

Společný život během sezony mají náročný. Vanišová totiž působí v Montrealu v nově vzniklé profesionální soutěži PWHL. „Na univerzitě jsme spolu byli každý den. Teď je to samozřejmě složitější, ale máme se rádi a klape nám to. Snažíme se vidět co nejčastěji, Terce začala sezona později, já se na ni nedávno byl podívat, když hrála s reprezentací v Liberci,“ poznamenal Holešinský.

A coby divák sledoval, jak národní tým obsadil druhé místo a jeho snoubenka dvěma góly a šesti asistencemi ovládla kanadské bodování celého turnaje. „Je skvělá bruslařka a má drive do brány, který mi chybí,“ mínil slovenský reprezentant, jenž má ve sbírce bronz z poslední olympiády. „Celkově to bylo super, divácký rekord, holky hrály pěkný hokej. A obdivuju je, že zvládly čtyři zápasy za čtyři dny,“ ocenil Holešinský.

Reklama

  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 57. min Živě
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.