Hlavní obsah

Hokejistky vzdorovaly půl zápasu. Američankám ale nakonec vysoko podlehly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polovinu zápasu se proti favoritovi držely, nakonec ale padly. České hokejistky ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Utice podlehly domácím Spojeným státům 0:6. Hattrickem se na vítězství Američanek podílela Alex Carpenterová. V tabulce silnější skupiny A tak zůstávají české reprezentantky na třetím místě.

Foto: IIHF

Anežka Čabelová pronásleduje Lacey Edenovou

Článek

Češky měly dobrý start, po práci Adély Šapovalivové si dokonce vynutily první faul už ve čtvrté minutě. Američanky se ale ubránily a krátce poté vstřelila Carpenterová první gól duelu. Schofieldová vybojovala kotouč v rohu a předložila jej nikým nehlídané střelkyni před brankoviště. Na bekhendový blafák už byla brankářka Peslarová krátká.

Právě česká gólmanka byla i přes šest obdržených gólů vyhlášena nejlepší hráčkou utkání. Až do 37. minuty totiž držela svěřenkyně Carly MacLeodové ve hře o body. Domácí výběr nakonec začal ve skóre unikat znovu krátce poté, co měly Češky velkou šanci. Natálie Mlýnková však neuspěla v samostatném úniku a Carpenterová na druhé straně přidala svůj druhý gól. Na její práci navázala ještě do přestávky Laila Edwardsová a už to bylo o tři góly.

Tytéž dvě hokejistky se prosadily také ve třetí části. Mezi jejich trefy ještě vměstnala tu svou Taylor Heisová. „Měly jsme dobrý začátek. Dokázaly jsme si, že můžeme hrát fyzický hokej. Američanky na to nebyly připraveny. Po třetím gólu ale získaly zpátky jistotu. Takový je občas hokej,“ řekla po zápase Peslarová pro oficiální stránky Mezinárodní hokejové federace (IIHF).

Česká gólmanka oslnila v zápase. I přes šest inkasovaných branek totiž zapsala 42 zákroků. Na opačné straně stačilo Hensleyové k čistému kontu 19 úspěšných zákroků.

Další vystoupení na světovém šampionátu čeká české hokejistky v neděli od 21 hodin, kdy vyzvou druhý zámořský tým – Kanadu. Základní skupinu pak zakončí ve stejný čas v úterý duelem se Švýcarskem. Z výkonnostně lepší skupiny A postupuje do vyřazovací části všech pět celků.

Mistrovství světa hokejistek v Utice
USA–Česko 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Carpenterová (Coyneová-Schofieldová), 37. Carpenterová (Harveyová, Murphyová), 38. Edwardsová (Curlová), 44. Edwardsová (Coyneová-Schofieldová, Harveyová), 46. Heiseová, 51. Carpenterová (Harveyová, Barnesová). Rozhodčí: Kainbergerová (Rak.) , Nurmiová (Fin.) – Gutauskasová (Kan.), Hájková (ČR). Vyloučení: 6:4, navíc Simmsová (USA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3880.

Reklama

Související témata: