Hlavní obsah

Hokejová reprezentace se musí na MS obejít bez kapitána z posledních šampionátů Voráčka

Tvrdá rána pro českou hokejovou reprezentaci před letošním mistrovstvím světa. Národní tým se bude muset na šampionátu v Lotyšsku obejít bez kapitána z posledních šampionátů Jakuba Voráčka. Jednatřicetiletý útočník Philadelphie se zástupcům národního týmu omluvil z rodinných důvodů, nedávno se mu narodila dcera a stal se potřetí otcem. ČTK ve čtvrtek potvrdil jeho neúčast generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jakub Voráček (vlevo) za českou reprezentaci letos na MS hrát nebude.

Článek

Flyers skončí po základní části sezony NHL, která byla v souvislosti s pandemií koronaviru a jejími následky zkrácena z 82 na 56 zápasů, prakticky s jistotou mimo postupové pozice do play off. Ve Východní divizi jim zbývá odehrát sedm utkání, přičemž na Boston, který drží poslední postupovou pozici, ztrácí 11 bodů. Bruins mají navíc zápas k dobru.

Voráčkovi tak sice zanedlouho skončí klubové povinnosti, reprezentace se ale přesto musí tentokrát bez svého lídra obejít. "Omluvil se nám s ohledem na rodinu. Můžu potvrdit, že už je to definitivní. Nijak jsme ho nezkoušeli ani přemlouvat, chápeme ho a jeho rozhodnutí plně respektujeme. Vory má za sebou už nějakou historii v národním týmu a za normálních okolností by určitě jel, kdyby mohl, jak tomu bylo vždy v minulosti," řekl Nedvěd.

Dlouhodobé opoře Philadelphie vadí, že je kvůli pandemické krizi od rodiny odloučený. "V Americe jsem sám, není to jednoduché. Kdyby byla jiná situace, reprezentoval bych moc rád. Jako vždycky. Mrzí mě to, ale teď se chci opravdu věnovat svým nejbližším, rodina je pro mě nejdůležitější," vysvětlil Voráček pro server iSport.cz.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Jakub Voráček (vlevo) gratuluje svému spoluhráči Girouxovi ke vstřelené brance.

Už na posledním odehraném mistrovství světa v Bratislavě před dvěma lety Voráček, jenž v této sezoně NHL zaznamenal dosud ve 46 zápasech 38 bodů za devět gólů a 29 asistencí, dokázal, jak mu na reprezentačním týmu záleží. České barvy hájil na turnaji i přesto, že jeho přítelkyně Markéta měla v té době rodit. Voráček odjel k porodu a po narození syna Matěje se k týmu zase vrátil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: