Hlavní obsah

Hokejoví reprezentanti podpoří zdravotníky v první linii, věnují jim část honoráře za Karjalu

Helsinky

Čeští hokejoví reprezentanti, kteří se tento týden představí na turnaji Karjala v Helsinkách, se rozhodli podpořit zdravotníky, kteří v České republice bojují s koronavirem v první "lajně". Část svého honoráře z úvodní akce seriálu Euro Hockey Tour věnují na transparentní účet projektu "Pomáháme sestřičkám".

Foto: Český hokej

Česká hokejová reprezentace se rozhodla podpořit zdravotníky.

Článek

"Žijeme v nelehké době a chtěli bychom podpořit naše sestřičky a zdravotníky, kteří u nás doma bojují proti covidu v první linii. Rádi bychom to udělali pomocí hashtagu #pomahamesestrickam, který můžeme všichni postovat na facebook, instagram a trošičku je podpořit, dodat jim optimismu," uvedl útočník Andrej Nestrašil ve videu, které národní tým na podporu zdravotníků v Helsinkách natočil.

Zdůraznil, že reprezentantům není složitá situace v Česku lhostejná, i když řada z nich hraje v zahraničí. "Část honoráře z turnaje věnujeme ve prospěch transparentního účtu na podporu zdravotníků a sestřiček," doplnil hráč ruského Magnitogorsku.

Projekt "Pomáháme sestřičkám" zaštiťuje jeden z hlavních partnerů českého hokeje Generali Česká pojišťovna a Česká asociace sester. Na transparentním účtu je téměř šest milionů korun, které se využívají například na pomoc v podobě balíčků s vitamíny na podporu imunity pro zdravotnický personál. Projekt podpořili například freestyle motokrosař Petr Pilát, hudebníci Matěj Ruppert, David Koller nebo herec Igor Chmela.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko