Hlavní obsah

Jágr by byl v nároďáku pořád platný, věří útočník Simon

Brno
Aktualizováno

Do národního týmu se vrátil poprvé od mistrovství světa v roce 2015 v Praze. Čtyřiadvacetiletý útočník hokejistů Pittsburghu Dominik Simon se těší na další vystoupení před domácími diváky při turnaji Carlson Hockey Games, který startuje ve čtvrtek v Brně. Nebránil by se ani tomu, kdyby si v národním týmu mohl zahrát s legendárním Jaromírem Jágrem. "V dresu Kladna byl teď fantastický a byl by pořád platný i v nároďáku," přesvědčuje Simon.

Jágr by byl v reprezentaci platný i teď. Říká Dominik Simon, který si zahrál i s Malkinem a CrosbymVideo: Sport.cz

 
Článek

Váhal jste nad pozvánkou do reprezentace?

Vůbec. Přijel jsem strašně rád. V hlavě se mi vybavily vzpomínky na pražský šampionát. Bylo to perfektní mistrovství s parádní atmosférou.

Jako mladíček jste si tam tehdy zahrál v jedné formaci s Jaromírem Jágrem...

To byl obrovský zážitek. Navíc v mém rodném městě. Strašně jsem si to tenkrát užil.

Sledoval jste, jak teď Jágr táhl Kladno do extraligy?

Jasně. Byl fantastický. Určitě by byl pořád platný i v nároďáku. Jen on sám ale samozřejmě ví, jak se cítí.

V Brně bude k vidění spousta jiných hvězd. Těšíte se?

Samozřejmě. Vždyť tady bude řada výborných hokejistů z NHL. Bude to obrovský turnaj. Navíc v krásném městě, kde fanoušci hokej milují.

Už víte, jaké úkoly v národním mužstvu dostanete?

Zatím netuším. Ale přijmu jakoukoliv roli. Budu se snažit hrát co nejlíp, abych týmu co nejvíc pomohl. A samozřejmě udělám všechno pro to, abych se v něm udržel i pro světový šampionát na Slovensku.

Tam můžete nastoupit proti několika spoluhráčům z Pittsburghu. Kanadu mají reprezentovat brankář Murray a obránce Pettersson a útočník Hörnqvist nechybí v kádru Švédska. Malkin by měl pro změnu patřit k největším oporám Ruska.

Bavili jsme se o tom a trochu se i hecovali. Jsem rád, že se s některými z nich potkám už v Brně.

V NHL máte za sebou čtvrtý rok a poprvé jste se v kádru Pittsburghu udržel celou sezonu. Byla přelomová?

Asi ano. Moc mi pomohla. Dostal jsem důvěru, což mi zvedlo sebevědomí a posunulo o kus dál. Už jsem nemusel každý týden měnit letadla a autobusy. Těší mě, že mám kolem sebe tak neskutečné spoluhráče a mohu působit v tak kvalitní soutěži. Už jen tam být dává člověku strašně moc.

Občas jste nastupoval v útočné řadě i s hvězdnými Crosbym a Malkinem...

S Malkinem to bylo jen pár utkání. S Crosbym jsem hrál podstatně víc. Je to skvělý hráč i člověk. Mám k němu velký respekt.

V letošním play off jste vypadli hned v úvodním kole s New York Islanders. Bylo to velké zklamání?

Rozhodně. Byl to velký neúspěch. Na první kolo jsme dostali těžkého soupeře a nezvládli jsme to. Nalítli na nás, hráli hodně fyzicky. Nebyly to jednoznačné zápasy, ale bohužel jsme nedali o gól víc. Takže to dopadlo šíleným výsledkem a pro nás to bylo obrovské rozčarování.

Spojujete svoji hokejovou budoucnost i dál s Pittsburghem?

Ano. Rád bych se tam usadil co nejdéle. V Pittsburghu je neskutečná parta, neskutečná organizace. Má nejvyšší ambice. Není snadné tam uspět, ale hrozně si to užívám. A i za ten tlak jsem kolikrát rád.

Čestmír Folk, Sport.cz, Právo

Souhlasíte s Dominikem Simonem v tom, že by legendární útočník Jaromír Jágr byl pořád přínosem pro hokejový národní tým?
Ano.
71,6 %
Ne.
28,4 %
Celkem hlasovalo 2681 čtenářů.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko