Hlavní obsah

Jalonen se distancoval od slov českého agenta. Svaz s koučem formálně ukončil spolupráci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emotivní rozchod byl urovnán. Vedení Českého svazu ledního hokeje formálně ukončilo spolupráci s finským trenérem Karim Jalonenem, kterého na konci června odvolal výkonný výbor z funkce. Třiašedesátiletý kouč, jenž loni dovedl národní tým k zisku bronzových medailí, se vedle toho podle svazového šéfa Aloise Hadamczika oficiálně distancoval od vyjádření svého agenta Jiřího Hamala, jenž v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že Hadamczik nepravdivě interpretoval Jalonenova slova o konci asistenta Fredrika Norreny.

Kari Jalonen a Martin Havlát (archivní foto)

Článek

„Výkonný výbor odsouhlasil dohodu o narovnání s Karim Jalonenem, který s návrhem souhlasil a nad rámec vyrovnání přijal nabídku týdenního pobytu během mistrovství světa v Praze nebo Ostravě,“ uvedl Hadamczik na sociální síti X.

Svazoví funkcionáři dohodu o finančním vyrovnání s Jalonenem schválili již v polovině září, formálně byla ale mezi oběma stranami uzavřena až v těchto dnech.

Hadamczik zároveň uvedl, že se Jalonen distancoval od vyjádření, které zveřejnil jeho český agent. Některá média s odkazem na rozhovor s Hamalem uvedla, že Hadamczik lhal. Měl totiž prohlásit, že si Jalonen nepřál, aby v realizačním týmu reprezentace pokračoval jako asistent Norrena. Spor podle všeho vznikl kvůli odlišnému významu slov „nechce“ a „nepotřebuje“. Hamal se následně bránil, že v deníku Sport nepřesně parafrázovali jeho slova.

Místo odvolaného Jalonena se stal novým hlavním trenérem reprezentace Radim Rulík.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán