Hlavní obsah

Kdo nepojede na MS, může se uvelebit doma v obýváku u televize

PRAHA

Máte v oblibě hokej, nemůžete bez něj žít? Tak si vezměte od pátku dovolenou. Kdo nepojede na mistrovství světa přímo do Bratislavy a do Košic, nemusí truchlit. Vše může sledovat z pohodlí obýváku. Česká televize vysílá na Slovensko dva týmy a její studio se po čtyřech letech vrací do dějiště šampionátu. Na zimním stadiónu Ondreje Nepely získala ČT exkluzivní komentátorské místo nad středem kluziště. Během sedmnácti dnů se v něm vystřídá až čtyřicet hostů.

Reportér České televize Robert Záruba v akci

Článek

Hokejový šampionát, kde český tým bude obhajovat zlaté medaile, vypukne 29. dubna končí 15. května. Slovensko hostí poprvé v historii sešlost elitních mužstev.

Program na České televizi bude začínat v devět hodin ráno, kdy fanoušci zhlédnou to nejlepší z předchozího dne. V poledne se diváci dozvědí novinky ze zákulisí a z prostředí českého výběru. Poprvé v historii uvidí živě také záběry z tréninků.

Odpoledne od půl čtvrté vypukne hlavní pořad, to jsou čtyři zápasy z denního menu. „Experti vtáhnou diváky do hokejových akcí prostřednictvím vylepšené trikové výbavy. Součástí programu budou fejetony. Především o tom, jak Bratislava a Košice prožívají největší sportovní a společenskou událost v historii samostatného Slovenska. Diváci si mohou prověřit i své znalosti, každý den je ve vysílání čeká Hokejová zkouška,“ upozorňuje Ladislav Šticha, mluvčí České televize.

Miroslav Hlinka, posila pro šampionát

Studio v Bratislavě budou řídit Petr Vichnar a Robert Záruba. K stálým expertům Martinu Hostákovi a Davidu Pospíšilovi přibude ve studiu mimořádná posila  – Miroslav Hlinka, jediný hokejista, který v minulosti nastoupil za český i slovenský národní tým.

Zápasy v Bratislavě budou komentovat Robert Záruba s Martinem Hostákem a Michal Dusík s Davidem Pospíšilem. V Košicích bude zápasy provázet Jiří Hölzel a Milan Antoš.

Reklama

Související témata: