Hlavní obsah

Kdo za Růžičku? Svaz bude jednat ve čtvrtek, čtenáři Sport.cz jsou pro Říhu

Praha

Už ve čtvrtek by měl výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) rozhodnout o tom, s kým by měl prezident svazu Tomáš Král jednat jako s nástupcem Vladimíra Růžičky, který minulý týden kvůli rozrůstající se kauze o možné korupci skončil na postu reprezentačního trenéra. Jednotliví členové výkonného výboru už určitou představu mají, prozrazovat předem ji však za žádnou cenu nechtějí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miloše Říhu by si na reprezentační střídačce přála vidět většina fanoušků.

Článek

Miloš Říha, Vladimír Vůjtek, Radim Rulík, Josef Jandač, Jiří Kalous, Rostislav Vlach, nebo snad někdo jiný? V souvislosti s novým koučem hokejového nároďáku se spekuluje o mnoha jménech. Pakliže by mělo být vyslyšeno přání fanoušků, vyhrál by prvně jmenovaný.

Pro šestapadesátiletého stratéga hlasovalo v anketě na Sport.cz do středečního poledne přes padesát procent z celkových takřka dvanácti tisíc čtenářů. Sám Říha navíc v minulém týdnu prohlásil, že práce u národního týmu by pro něj byla výzva, které by se nebránil. V jeho prospěch navíc hovoří i fakt, že po svém konci na střídačce Pardubic je momentálně bez angažmá. Další kandidáti, vyjma Vladimíra Vůjtka, jsou naopak smluvně vázáni v extraligových klubech.

Král bude pověřen vyjednáváním

Že by ale nový reprezentační trenér byl znám už po čtvrtečním zasedání výkonného výboru, je nereálné. Jeho členové by se měli shodnout na konkrétním jménu a Tomáš Král následně bude pověřen, aby s dotyčným zahájil vyjednávání. Jasno by mělo být nejpozději do konce července, dá se ale očekávat, že na tak dlouhou dobu se rokování neprotáhne.

"Něco v hlavě mám, ale prozrazovat více nebudu. Čeká nás jednání, které povede prezident ČSLH, dají se dohromady nějaké tipy a ty pak můžeme v klidu probrat, máme na to konečné rozhodnutí čas. Určitě ale nečekám, že by hned mělo zaznít jedno konkrétní jméno," řekl ČTK jeden z členů výboru Ctibor Jech.

"Mám představu, co bych viděl jako rozumné řešení. A také představy, co mi rozumné nepřipadá. I když nemáme žádný slib mlčenlivosti, zcela určitě to však budu nejprve prezentovat ostatním členům výkonného výboru, než abych to dříve prozradil do médií," uvedl Ondřej Šebek. "Asi nikdo však nemá zatím jasno o tom, kdo konkrétně to nakonec bude," odtušil Šebek.

Žádný konkrétní plán a návrh zatím podle svých slov nemá Otakar Černý. "Uvažoval jsem o těch jménech, která se ve spojitosti s funkcí reprezentačního kouče objevila v médiích, ale ani u jednoho jsem nedošel k úplně stoprocentnímu přesvědčení, že to má být právě to dané jméno. Chci si pozorně vyslechnout názory, které tam zaznějí od kolegů. A kdo ví, co se stane. Třeba bude v názorech panovat jednoznačná shoda a bude to brzy vyřešené," uvedl Černý.

Který z okruhu adeptů na post trenéra reprezentace se vám líbí nejvíce?
Vladimír Vůjtek
24,8 %
Josef Jandač
9,2 %
Jiří Kalous
2,1 %
Miloš Říha
52,3 %
Radim Rulík
8 %
Miloš Hořava
3,6 %
Celkem hlasovalo 14653 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko