Hlavní obsah

Král si udělal výkonný výbor z papoušků, kteří jen zvedají ruku, zlobí se Hadamczik

Může změnit příchod finského kouče Kariho Jalonena ráz celého českého hokeje? „Nemůže,“ odpovídá bez váhání Alois Hadamczik v pořadu Příklep. 69letý kouč v hokejovém studiu Sport.cz ostře kritizuje fungování hokejového svazu v čele s prezidentem Tomášem Králem, jehož nástupce se bude vybírat v červnu. „Myslím, že na tom všem, co se v českém hokeji děje, má vinu pan předseda Král, protože si udělal výkonný výbor jako takové papoušky, kteří jenom zvedají ruku,“ pálí ostrými bývalý reprezentační trenér.

Hadamczik o Královi a českém hokeji v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Hadamczik má v pořadu Příklep na Sport.cz pro Kariho Jalonena jen slova chvály, dokonce tipuje český tým na účast ve finále. Kriticky se však vyjadřuje vůči fungování hokejového svazu.

„Nevychováváme žádné mladé hráče. To už vidíme, jak nám utíká celý svět. A teď musíme přijít, aby nám někdo převrátil český hokej..." říká Hadamczik.

Bude se Alois Hadamczik ucházet o post prezidenta hokejového svazu?Video: Sport.cz

„Myslím, že český hokej musí zachovat českou identitu a tady přišel jen někdo, kdo zavádí pořádek a umí z našich hráčů vybrat ty nejlepší a složit dobrý tým," uvádí na adresu Jalonena.

PŘÍKLEP: Konečně neslyším hokej moderní, ale vítězný, chválí HadamczikVideo: Sport.cz

Někdejší kouč Třince, Vítkovic, Sparty nebo Komety Brno však vidí problémy mnohem hlouběji, než jen kolem reprezentačního áčka. „Teď v tom zmatku, co jsme měli, a v tom výkonném výboru, který funguje tak, jak funguje. Vidíme, jak nám mládež upadá... Jsme museli něco udělat," vysvětluje Hadamczik a dodává: „To udělal Libor Zábranský (viceprezident hokejového svazu), že říkal: Já se tady na to dál nemůžu koukat, tak změníme trenéra."

Více názorů a informací najdete ve videu z pořadu Příklep, popřípadě si můžete přehrát celý díl s Aloisem Hadamczikem, redaktorem Sport.cz a Práva Martinem Kézrem a šéfkomentátorem O2 TV Sport Honzou Homolkou.

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
V průběhu mistrovství světa ve Finsku bude před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami vysílat v přímém přenosu hokejové studio redakce Sport.cz s názvem Příklep Extra. Nenechte si ujít sestřihy ze zápasů, aktuality přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.

Reklama