Hlavní obsah

Kundrátek se doma těžko loučil s miminem

Martin KézrPrávo

Dvanáct dnů po narození druhého syna, který zůstal s maminkou a bratrem v zámoří, se obránce Tomáš Kundrátek objevil už na kempu hokejové reprezentace. „Bezbolestné loučení to doma určitě nebylo, ale domluvili jsme se rozumně s manželkou, že hokej je moje práce a beru jako čest zabojovat o mistrovství světa," vypráví 27letý hráč, jenž bude s rodinou denně v kontaktu přes sociální sítě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kundrátek přichází na sraz hokejové reprezentace v Praze.

Článek

„Chci pravidelné info, jak malý roste. Přál jsem si, aby rodina mohla přijet za mnou na šampionát do Paříže, jenže kvůli očkování to padlo," líčí táta dvouletého Hudsona, jenž se dočkal bratříčka Jaggera.

Kundrátek přiznává, že česká jména přes kanadskou manželku neprosadil. „Nakonec si zvykla i babička. Hlavní je, že jsou doma všichni zdraví," říká hokejista a prozrazuje, že být u porodu bylo pro něj obrovským zážitkem. „Vlna emocí zahýbe s každým," sděluje Kundrátek, jenž má doma už dva hokejové následovníky. „Starší chodí všude s hokejkou, a tak jsem špásoval s kamarádem, který trénuje v Medicine Hat, ať drží oběma mým klukům místa," usmívá se.

 

| Jagger bear you are so lucky to have such a sweet big bro 🖤| #twoweeksold #mamasboys

Příspěvek sdílený Alannah Kundrátek (@lani.kundrc),Dub 8, 2017 v 10:10 PDT

V zámoří chodil pravidelně na led, takže žádný tréninkový výpadek nemá. „Měsíc a půl jsem ale nehrál. Doufám, že jsem to nezapomněl. Ani jsem nemohl koukat na hokej, jak se mi potily ruce a přál jsem si být už na ledě," vypráví Kundrátek, jenž dosud hrál za bratislavský Slovan a po porodu stihl řešit i příští angažmá. „Jsem blízko novému podpisu v KHL," říká.

Reklama

Související témata: