Hlavní obsah

V play off rivalové, teď mají společný cíl. Narážky v kabině padly, přiznal Voženílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě před několika dny byli na ledě úhlavními soupeři, avšak teď už sedí společně v jedné kabině. Osmadvacetiletý útočník Daniel Voženílek z mistrovského Třince je jedním z pěti finalistů domácí extraligy, kteří dostali od reprezentačních trenérů šanci bojovat na Českých hokejových hrách v Brně o nominaci na blížící se mistrovství světa v Praze.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Trochu jsme s klukama z Pardubic finálovou sérii a některé její momenty ještě probrali. I semifinále se sparťany. Nějaké narážky pochopitelně padly. Patří to k tomu. Teď už je to ale minulost a my máme nyní společný cíl,“ ví Voženílek.

Oslav mistrovského titulu, který Oceláři získali v noci z neděle na pondělí díky vítěznému gólu ve druhém prodloužení posledního, sedmého finále v Pardubicích, si příliš neužil. „Cesta domů byla ale fantastická. Pak jsem šel hned spát. V pondělí mi zavolal reprezentační kouč Rulík, abych se ve středu připojil v Brně k národnímu mužstvu. Takže jsem se hlídal a snažil se být zodpovědný,“ prozradil na sebe.

Úterní triumfální jízdu autobusem s mistrovským pohárem Třincem si však Voženílek ujít nenechal. „Byla to paráda,“ pochvaloval si setkání s fanoušky i zaměstnanci generálního partnera klubu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince oslavili svůj pátý extraligový titul v řadě triumfální jízdou městem v autobusu s otevřenou střechou,

K reprezentačnímu týmu se poté připojil se značně kratší hřívou, než jaká mu vyčuhovala zpod helmy během vyřazovacích bojů v extralize. „Vlasy jsem měl už dlouhé. Docela mě to rozčilovalo. Během play off jsem však nechtěl pochopitelně nic měnit. Pak už jsem ale šel navštívit kadeřníka, aby mi vlasy zkrátil. Zkrátil mi to trochu víc,“ usmál se Voženílek.

Navzdory třem sedmizápasovým sériím, které mají třinečtí hokejisté v nohách, prý únavu necítí. „Já ty zápasy beru jako kvalitní trénink. Stačí pár dní regenerace a jede se nanovo,“ nepotřebuje žádný velký odpočinek.

Vstupní duel závěrečného dílu Euro Hockey Tour s Finy však Voženílek ve čtvrtek v Brně vynechá. „Uvidíme, jak to bude o víkendu. Zápasy se Švédy i Švýcary budou určitě skvělé. Moc se na ně těším,“ svěřil se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Voženílek netají, jak moc rád by si na domácím světovém šampionátu v Praze zahrál. „Ta touha by byla ale stejně velká, i kdyby se mistrovství světa hrálo kdekoliv jinde,“ tvrdí Voženílek.

Věří, že mu může pomoct, že s národním mužstvem absolvoval v průběhu sezony i předchozí akce. „Jsem za to rád. Díky tomu trenéři vědí, co ode mě mohou čekat. A samozřejmě je dobře, že znám náš herní systém,“ považuje za svoji výhodu.