Hlavní obsah

Nemohl chodit ani mluvit, skončil v nemocnici! Nepodceňujte covid, apeluje kouč české reprezentace

Před necelými třemi týdny se měl účastnit tiskové konference věnované projektům v oblasti mládežnického hokeje, na poslední chvíli se ale z účasti na ní musel omluvit. Šéftrenér Českého hokeje a hlavní kouč seniorské reprezentace Filip Pešán měl totiž pozitivní test na covid-19. A průběh nemoci v jeho případě neměl lehkou formu, třiačtyřicetiletý Pešán dokonce skončil v nemocnici.

Foto: Jan Beneš / Český hokej

Hlavní trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán.

Článek

„Díky všem kolegům, kteří na nedávné tiskové konferenci velmi dobře vysvětlili naše návrhy změn v mládežnickém hokeji. Materiály jsme dlouho společně připravovali, pár dní před tiskovkou se do mě ale nepříjemně opřel covid a nebyl jsem schopen ani chodit, natož mluvit," uvedl trenér českého národního týmu v pondělí na svém Twitteru.

Přestože je mladým a trénovaným mužem, kvůli onemocnění covidem-19 musel být dokonce pár dní hospitalizován v nemocnici.

„Tuhle nemoc určitě není radno podceňovat a díky všem zdravotníkům, kteří se o mě těch několik dní v nemocnici starali... Od minulého týdne už se vracím zpět do procesu a moc se těším zítra na sraz národního týmu, kterým zahájíme přípravu na mistrovství světa," dodal Pešán.

Podle jakých kritérií se hodnotí Akademie Českého hokeje?Video: Sport.cz, Český hokej

Reprezentace pod jeho vedením odstartuje v úterý první sraz před mistrovstvím světa v Lotyšsku. Pešánovi a jeho asistentům Strakovi se Špačkem se v pražských Holešovicích bude hlásit 23 hráčů, kterým již skončila klubová sezona - jde o dvacet hráčů z extraligy a tři krajánky (brankář Will a obránci Mozík se Šustrem) z KHL.

Po prvním srazu, který skončí ve čtvrtek 30. dubna, absolvuje národní tým v Holešovicích ještě další dva - od pondělí 5. do čtvrtka 8. dubna a od pondělí 12. do čtvrtka 15. dubna 2021.

Spádové oblasti by měly ochránit menší hokejové kluby před předčasnými odchody hráčůVideo: Sport.cz, Český hokej

V rámci přípravy na MS má reprezentace naplánována dvojutkání s Rakouskem (22. dubna ve Vídni a 24. dubna v Jindřichově Hradci), Německem (29. dubna a 1. května v Norimberku) a Slovenskem (6. a 7. května 2021 v Praze). V české metropoli pak následně proběhnou i České hokejové hry za účasti mužstev Česka, Finska, Ruska a Švédska.

MS v Rize odstartuje 21. května a Češi se v základní skupině A postupně utkají s Ruskem, Švýcarskem, Běloruskem, Švédskem, Velkou Británií, Dánskem a Slovenskem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: