Hlavní obsah

Olympiáda bez Vrbaty? To je překvapení, bude nám chybět, tuší Hanzal s Michálkem

Praha

Pochopitelně, že měli obrovskou radost, když se dozvěděli, že s nimi trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik počítá pro únorové olympijské hry v Soči. I přesto k úplné spokojenosti chyběla Martinu Hanzalovi se Zbyňkem Michálkem ještě jedna věc - aby se do finální nominace dostal i jejich parťák z Phoenixu Radim Vrbata.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Radim Vrbata (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Phoenixu svůj gól - ilustrační foto.

Článek

Dvaatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi se aktuálně s 29 kanadskými body dělí o pozici nejproduktivnějšího hráče Kojotů, ani to mu ale olympijskou místenku nezajistilo. Vrbatovi přitížilo loňské mistrovství světa ve Stockholmu, kde Hadamczika nepřesvědčil, že za krátký čas dokáže přivyknout nástrahám širokého kluziště, na němž se bude hrát i v Soči.

„Jsem překvapený. Myslím, že si zaslouží být v (reprezentačním) týmu. Jeho statistiky z posledních sezón mluví za sebe, vždy patřil k nejlepším českým střelcům," připomněl Michálek. „Vrby je můj skvělý kamarád a byl bych i za něj hrozně rád, kdyby v týmu byl. Bohužel, trenér má jiný názor a uvidíme, jestli udělal dobré rozhodnutí, nebo ne," doplnil obránce.

Podobný názor na Vrbatovu absenci vyjádřil i Hanzal. „I mě to překvapilo. Ale nevím, nejsem trenér, nevybírám tým. Myslím, že nám (Vrbata) bude chybět. Takový je můj názor, ale opakuju, že nejsem trenér," řekl Hanzal, kterého čekají první olympijské hry.

Michálek sice nehraje, ale měl by být brzy fit

„Je to skvělé! Hrát na olympiádě je srovnatelné se zápasy play off NHL. Jde o něco velkého. Zvlášť když olympiáda je jednou za čtyři roky a hrajete na ní proti nejlepším hráčům světa," raduje se písecký rodák. „Sen se stal skutečností, přesně s takovým cílem jsem šel do sezóny. Jsem nadšený," prohlásil Michálek.

Toho aktuálně trápí zraněná kyčel, kvůli které poslední zápas absolvoval 17. prosince. V posledních dnech ale začal s individuálním tréninkem a věří tak, že na vrchol sezóny bude v pořádku. „Poslední dny jsem byl sám na ledě a zkusil zlehka bruslit. Všechno šlo dobře. Snad budu brzo zdravý a svou druhou olympiádu si budu moct užít."

„Se Zbyňkem jsem mluvil a řekl, že během týdne by měl znovu začít hrát. Do olympijského turnaje tedy nějaké utkání určitě odehraje. Pokud bude zdravý, určitě nám hodně pomůže," prohlásil Hadamczik na adresu obránce, který v padesáti duelech za reprezentaci vstřelil šest branek.

Reklama

Související témata: