Hlavní obsah

Pastrňák zůstává na farmě, rozhodnutí o startu na juniorském MS se posouvá

Boston

Rozhodnutí, zda hokejový útočník David Pastrňák posílí českou reprezentaci na juniorském mistrovství světa, se odkládá. Devatenáctiletý talent se po zranění rozehrává na farmě Bostonu a vedení Bruins se rozhodlo, že nastoupí i do úterního zápasu. Až poté by mělo být jasné, zda jej klub zámořské NHL uvolní na šampionát, který začne v sobotu v Helsinkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pastrňák.

Článek

Pastrňák vypadl ze sestavy Bruins v říjnu. Původně se zdálo, že má pohmožděnou levou nohu, v listopadu ale klub oznámil, že český útočník má končetinu zlomenou. Zpět do tréninku se havířovský odchovanec naplno vrátil minulý týden a generální manažer Bostonu Don Sweeney pak řekl, že klub zvažuje uvolnění hráče na juniorský šampionát, aby se tam rozehrál.

Ještě předtím však Pastňáka poslal na farmu, aby zjistil, v jaké kondici a formě je. Účastník dvou juniorských MS hrál v sobotu za Providence a proti Springfieldu si připsal asistenci. V úterý by měl v nižní AHL nastoupit proti Portlandu.

"Poté uvidíme, jak na tom bude. Nehrál ale sedm týdnů a jeho zdravotní stav je pro nás nejdůležitější," řekl Sweeney. Potvrdil, že klub je v kontaktu se zástupci české reprezentace, která se na šampionát připravuje už ve Finsku. Zároveň naznačil, že Češi jsou připraveni čekat na Pastrňáka do 28. prosince.

Reklama

Související témata:
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán