Hlavní obsah

Pešán už si vybral spolupracovníky. K nároďáku míří legendy Straka se Špačkem!

Praha

Filip Pešán, který od příští sezony převezme po Miloši Říhovi starším funkci trenéra hokejové reprezentace, si už vybral spolupracovníky, kteří spolu s ním národní tým povedou. Podle deníku Sport si k současnému šéftrenérovi svazu stoupnou na střídačku dvě české hokejové legendy - Martin Straka a Jaroslav Špaček. Vše už je domluveno, čeká se jen na schválení svazovým výkonným výborem, což by měla být pouhá formalita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Straka (na snímku) by měl s Jaroslavem Špačkem doplnit u národního týmu Filipa Pešána.

Článek

Zatímco Špaček už u nároďáku působil, když mezi lety 2014 až 2018 dělal asistenta postupně Vladimíru Růžičkovi, Vladimíru Vůjtkovi a Josefu Jandačovi, Straka by coby trenér zažil u reprezentace premiéru.

Přitom před dvěma lety byl hlavním kandidátem na post hlavního kouče uvolněný Jandačem. Jenže kvůli velkému množství práce v extraligové Plzni, jíž je stále majitelem i generálním manažerem, nakonec nabídku s díky odmítl. Stejně jako následně šéf Komety Libor Zábranský, takže volba tehdy nakonec padla na Říhu.

Nyní už prý Straka neodmítne. Stejně jako Špaček, jenž v Strakově Plzni působí dlouhá léta jako jeden z asistentů trenéra. Oba by měli podepsat smlouvu na dva roky, měli by tak s Pešánem vést nároďák příští rok na šampionátu v Lotyšsku a Bělorusku i o rok později na ZOH v Pekingu a MS ve Finsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pešán.

Zatímco Straka bude mít v popisu práce dohled nad ofenzivní hrou týmu a přesilovkami, Špaček dohlédne na obranu. Poprvé by měli s Pešánem vést nároďák na konci srpna při Českých hrách v Brně.

Spolu s nimi by měl u týmu zůstat jako trenér brankářů Zdeněk Orct, ve funkci generálního manažera má pokračovat i Petr Nedvěd. Končí naopak asistenti Robert Reichel, Karel Mlejnek (ten převezme juniorskou reprezentaci) a Miloš Říha mladší.

Reklama

Související témata: