Hlavní obsah

Playbook jako hokejová bible. Češky podle něj rozpoutaly nevídanou kanonádu

Čirou hokejovou radost rozdávaly české reprezentantky při chomutovské olympijské kvalifikaci s Polkami. Přes tisíc diváků se náramně bavilo povedenými kombinacemi a hlavně góly. Do sítě soupeřek jich padlo celkem šestnáct, podělilo se o ně jedenáct domácích hráček.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

České hokejistky po vítězném utkání nad Polskem.

Článek
Fotogalerie

České reprezentantky dovolily Polkám v každé třetině jedinou střelu, naopak samy se dostaly k celkem sedmapadesáti. Soupeřky neměly způsob, jak zastavit české útočné vlny, které se na ně valily jedna za druhou. „Hrály jsme týmově, podporovaly jsme na puku, přesně podle našeho playbooku a dělaly to, co nám trenér říkal," odvolávala se v České televizi na hokejovou bibli národního týmu žen 22letá útočnice Klára Hymlárová.

„Věřily jsme, že zvítězíme, ale nechtěly jsme nic ponechat náhodě, ani dovolit Polkám nějaké nadechnutí," připustila hráčka, která s bilancí 2+2 patřila mezi nejproduktivnější v týmu. Alespoň jeden kanadský bod si připsalo celkem patnáct reprezentantek. „Nehrajeme na to, kdo dá góly nebo vyhraje produktivitu. Vstřelila jsem desátý gól, to vím a holky mi to v kabině hned i připomínaly, ale pak už jsem ani přesně nevěděla, kolik to bylo," doplnila hráčka ze St. Cloud State University.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Češky oslavují drtivou výhru nad Polkami.

Stejně jako proti Norkám poznala gólovou radost také Aneta Lédlová. „Nejde až tolik o to, že jsem se zase trefila, i když každá branka potěší. Hrály jsme fakt dobře. Všechny jsme bojovaly, až do konce jsme nevypustily žádné střídání a Polsko k ničemu nepustily," usmála se hráčka Kadaně, kterou z hlediště vedle velkého počtu příbuzných sledovala i roční dcerka.

„Rozebraly jsme polskou obranu a mohly si vyzkoušet, jak nám fungují věci na ledě. Berme to jako druhý udělaný krok a teď už se musíme koncentrovat na Maďarky. Víme, co chceme hrát a když dokážeme hrát spolu v duchu playbooku, můžeme uspět," mínila další hvězda útoku Kateřina Mrázová, která dva góly Polkám dala a u dalších čtyř asistovala.

Reprezentantky skutečně dělí od premiérové olympijské účasti poslední krok. Potřebují ale zvládnout i nedělní kvalifikační duel s Maďarkami. „Každá z nás to chce, na ledě necháme všechno! Věřím, že vyhrajeme a olympiádu uděláme," doplnila Lédlová.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

České hokejistky se radují z gólu, v bráně je Matyna Sassová z Polska.

„Výhra nad Polskem nám možná pomůže, že se budeme cítit komfortně v zakončení, ale teď už je to za námi a musíme se soustředit na třetí utkání. Maďarky jsou hokejově na vyšší úrovni. Začne se za stavu 0:0, budeme muset být trpělivé a snažit se opět hrát týmově," řekla Hymlárová.

Reklama

Související témata: