Hlavní obsah

Pomsta vyšla. Chtěli jsme Slovákům za každou cenu vrátit domácí porážku, řekl autor vítězné branky Tomášek

Žilina

Do Žiliny k mezistátní odvetě se Slovenskem přijeli čeští hokejisté s jedinou touhou. Oplatit soupeři porážku z Třince. Výsledkem 2:1 to skutečně dokázali.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva zády český hokejista Pavel Musil, Slovák Libor Hudáček, český kapitán Radan Lenc a Erik Černák.

Článek
Fotogalerie

„Šli jsme do utkání s tím, že Slovákům domácí porážku za každou cenu vrátíme. Sice jsme znovu dostali v první třetině gól, ale pak jsme dokázali soupeře zatlačit před branku a konečně se i prosadit," líčil autor vítězné branky David Tomášek. „Viděl jsem tam Lukáše Kloka, jak se u zadního mantinelu zbavil protihráče, houknul jsem si na něj a výborně mi to nahrál. Já už jsem to potřeboval jenom dobře trefit a naštěstí tam puk spadl," usmál se Tomášek.

Hodně důležité pro psychiku českých hráčů bylo již Musilovo vyrovnání. „Už v Třinci jsme do Slováků bušili a nepodařilo se nám něco procpat do sítě. Mluví se o tom vždycky, že máme dobré šance a nedáváme góly, takže jsem samozřejmě rád, že jsem tady pomohl přispět k vítězství. Můžeme dát určitě ještě víc gólů, abychom měli větší klid v zápase, ale to je práce pro příště," přemýšlel pardubický útočník, jenž má z dosavadních pěti utkání za českou reprezentaci na kontě dvě trefy.

Národní tým měl skutečně velkou herní převahu, jenže při pokračujícím trápení v koncovce se děsně nadřel na to, aby ji zužitkoval. „Veškerá čísla ze zápasu hovoří zase pro nás a bylo by asi nespravedlivé, kdybychom po těch výkonech měli na kontě dvě prohry. Vyhrávali jsme souboje, lépe bruslili a ve druhé třetině jsme měli až drtivou převahu, potřebujeme však mračna šancí na to, abychom se dočkali alespoň dvou gólů," kroutil hlavou trenér Josef Jandač.

Trefy v rozpětí šesti minut převrátily skóre, pak už reprezentanti šli za vítězstvím. „Na koncovce ale musíme hodně pracovat, zbytečně jsme se kvůli tomu se Slováky tahali. Co se týče nasazení, bojovnosti, tak to tam kluci dají, ale potom to hokejové řešení kolem brány musí být lepší," řekl Jandač a litoval, že jeho svěřenci nevyužili v těch dvou zápasech vůbec přesilovku. „Do šancí se dostaneme, jenže jejich realizace je bídná," uzavřel kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.