Hlavní obsah

Reprezentanti obléknou v Brně retro dresy bez reklam. Národní tým se o víkendu ukáže v modrém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraliga už skončila, ale vrchol sezony teprve přijde. Ještě před domácím mistrovstvím světa čeká české hokejisty závěrečný podnik EHT v Brně. Turnaj ponese nově název Betano Hockey Games a svěřenci kouče Radima Rulíka se na něm představí také ve speciální modré sadě dresů.

Záznam: Nominace hokejové reprezentace na České hry v BrněVideo: Sport.cz

 
Článek

V retro variantě se národní tým měl původně představit při sobotním duelu se Švédskem, který se v Rondu bude hrát od 16.00 hodin. Nakonec došlo ke změně a v retro dresech vyjedou reprezentanti k nedělním souboji se Švýcarskem.

Speciální sada dresů bude připomínkou dvou historických milníků. Konkrétně roků 1947, kdy se Československo stalo prvním poválečným mistrem světa, a také roku 1969, kdy si hráči na šampionátu ve Švédsku před duelem se Sovětským svazem na protest proti režimu přelepili černou páskou rudou hvězdu.

„Museli jsme přesvědčit sponzory, protože na retro variantě se nenacházejí jejich reklamy,“ přiznal už v zimě pro Sport.cz šéf Českého hokeje Alois Hadamczik. Speciální sada dresů půjde ihned po sobotním utkání do dražby. Její výtěžek půjde na neziskovou organizaci Modrá pomáhá, která se stará o děti s poruchou autistického spektra.