Hlavní obsah

Proti zámořským gigantům mlčely. Proti Švýcarkám zase začneme dávat góly, věří Mlýnková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani proti druhému zámořskému gigantovi nedokázaly české hokejistky na MS v Utice skórovat. „Zamrzí to, chtěly jsme dát alespoň nějaký gól,“ uvedla pro web hokej.cz útočnice Natálie Mlýnková po prohře 0:5 s Kanadou.

Foto: Christinne Muschi, ČTK/AP

České hokejistky na Kanadu nestačily.

Článek

Prakticky rozhodla hned první třetina, kdy reprezentantky třikrát inkasovaly a téměř se nedostaly z obranného pásma. „Bohužel docela nás to sundalo, pak jsme nebyly schopné se z toho vyhrabat,“ připustila.

Nešlo jen o obdržené góly, ale i poměr střel 1:18 jasně dokládal, co se dělo na ledě. „Vletěly na nás. Myslím si, že jsme měly trošku víc respektu, než jsme měly mít,“ přiznala Mlýnková.

V dalším průběhu utkání se povedlo Kanadu přibrzdit, nicméně byla z toho porážka 0:5. „Je to dobrá škola. Potřebujeme více takových zápasů, abychom se jim mohly jednou vyrovnat,“ usoudila Mlýnková.

Před závěrečným utkáním čeká Češky, které stále postrádají zraněnou elitní útočníci Mrázovou, pondělní odpočinek, což po fyzicky náročném duelu s Kanadou přijde vhod. „Vždycky je fajn mít po zápase den volna. Určitě toho využijeme, zregenerujeme a připravíme se na Švýcarky. Chceme se soustředit hlavně na svou hru, víc střílet a začít dávat zase góly,“ uvažovala Mlýnková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.