Hlavní obsah

Šulák měl už v Třinci husí kůži. V Žilině chce, aby přišly také góly

Třinec

Třináct českých hokejistů prožilo při třinecké porážce 0:2 se Slováky debut na mezistátní scéně, naopak obránce Libor Šulák jako účastník letošního MS patří z hlediska aktuálního složení reprezentace už k ostříleným borcům. I když dnešní odveta v Žilině bude pro něj teprve desátým vystoupením za národní tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Libor Šulák v reprezentačním dresu

Článek

Hraje se vám lépe, když už nejste úplné zelenáč v českém dresu?

Pomůže to hlavě, ale spíš to chci potvrzovat výkonem na ledě. Tady máme hodně mladý tým s věkovým průměrem pod třiadvacet let, ale ani já se za nějakého mazáka nepovažuji, pořád ještě sbírám zkušenosti. Třinecký zápas jsem si hodně užil. Už když jsme šli na led, měl jsem husí kůži, že to zase začíná.

Cítil jste i bouřlivou podporu téměř pěti tisíc fanoušků v hledišti?

Hráli jsme v třinecké Werk Aréně poprvé v životě, ale moc se mi líbila. Diváci byli super, derby se Slováky má vždycky atmosféru a jen škoda, že jsme se fanouškům neodměnili vítězstvím, nebo alespoň nějakým gólem.

Proč se to nepovedlo?

Snaha byla veliká, všichni makali. Ale chtělo to mít ještě větší důraz v předbrankovém prostoru. My beci tam musíme puky víc házet a útočníci se musí snažit stínit. Nehrát puk do rohu, tam už pak nic nevymyslíme.

Navíc Konrád zachytal Slovákům skvěle...

Já na tohle moc nevěřím. Měli jsme šance a párkrát ho to trefilo, že ani nevěděl. Kdyby to tam někdo propálil, tak by mu puk spadl za záda a bylo by. Je fakt škoda, že jsme nedali gól. To kazí dojem z celé práce mužstva. Věřím, že ve čtvrtek v Žilině se už dokážeme střelecky prosadit a bude to i výsledkově vypadat jinak.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.