Hlavní obsah

Světový pohár v hokeji na veřejnoprávním kanálu! ČT získala vysílací práva

Praha

Česká televize zakoupila vysílací práva pro zářijový Světový pohár v ledním hokeji, na kterém bude startovat i česká hokejová reprezentace. Dnes to oznámil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka (zleva), Ondřej Pavelec a Jakub Voráček oslavují vítězství - ilustrační foto.

Článek

"Světový pohár v hokeji je dalším projektem, ve kterém ČT ukazuje, že hokeji rozumí, hokej má ráda a hokej vysílá," citují Dvořáka internetové stránky veřejnoprávní televize.

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října 2016 v Air Canada Centre v kanadském Torontu. Český národní tým narazí v základní skupině, z níž do semifinále postoupí dva nejlepší celky, na domácí Kanadu (17. září), výběr Evropy (19. září) a Spojené státy americké (22. září).

Kromě všech zápasů Světového poháru, jehož se zúčastní ti nejlepší hráči, odvysílá ČT na svém kanálu ČT Sport i oficiální přípravná utkání před turnajem. Češi na začátku září sehrají dva zápasy s ruskou sbornou, tři dny před začátkem turnaje nastoupí proti výběru Severní Ameriky složeného z hráčů do 23 let.

"Je prima, že to lidi uvidí," prohlásil útočník Calgary Jiří Hudler. Světový pohár, který se poprvé hrál v roce 1976 ještě jako Kanadský, se naposledy uskutečnil v roce 2004 a práva na něj zakoupila TV Nova. Svěřenci tehdejšího hlavního trenéra po výborných výkonech vypadli až v semifinále po prohře 3:4 po prodloužení s Kanadou.

Českou reprezentaci na prestižní akci povede jako hlavní trenér Josef Jandač, jenž v této funkci po květnovém mistrovství světa v Rusku vystřídá Vladimíra Vůjtka. Jandačovými asistenty budou Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček. Nabídku na post asistenta obdržel i Vladimír Vůjtek, rozhodne se po světovém šampionátu.

Prvním úkolem nově sestaveného realizačního týmu bude nahlásit do 2. března pořadatelům Světového poháru, jimiž jsou NHL a NHLPA, základní nominaci šestnácti hráčů.

Reklama

Související témata: