Hlavní obsah

Ve 46 letech na olympiádě? Jágr nevyloučil svůj start na hrách 2018 v Jižní Koreji

New York/Praha

Jeho účast na únorových olympijských hrách v Soči je takřka stoprocentní jistotou. Hokejový útočník Jaromír Jágr v zámoří i ve svých jednačtyřiceti letech válí, v různých historických tabulkách se dere vzhůru, a tak jsou čeští fanoušci namlsaní, co jim česká legenda na vrcholném turnaji roku předvede. A pro Jágra to nemusí být poslední olympiáda v kariéře!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr v reprezentačním dresu.

Článek

Forvard New Jersey totiž v rozhovoru pro The Star-Ledger nevyloučil, že by mohl absolvovat i ZOH 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu. A to i přesto, že mu v té době bude už čtyřicet šest let!

„Rozumím tomu. Je to legrační, ale nezapomínejte, že v té době už budu hrát v Evropě na širokých kluzištích a pravděpodobně už (na olympiádě) nebudou startovat hráči z NHL," připomíná kladenský odchovanec, že vedení NHL s hráčskou asociací na téma pouštění hráčů na olympiádu budou teprve jednat a je reálné, že Soči bude pro hráče ze zámoří poslední olympiádou.

„Musel bych zůstat zdravý a mít do hokeje stejnou chuť jako teď," říká Jágr ohledně ZOH 2018 a za příklad dává amerického obránce Chrise Cheliose, který olympijské hry 2006 v Turíně absolvoval ve 44 letech. „V roce 2010 jsem řekl, že bych si rád zahrál na domácím mistrovství světa 2015 v Praze, a všichni se mi tehdy smáli. No, a teď do šampionátu zbývá už jen něco málo přes rok," prohlásil Jágr.

Ten by neměl chybět nominaci pro únorové hry v Soči, stejně jako jeho parťáci z New Jersey Marek Židlický a Patrik Eliáš.

„Doufám v to, jsem zdravý. Ale opravdu o tom ještě nepřemýšlím. Po novém roce, kdy bude do turnaje zbývat měsíc nebo měsíc a půl, tak o tom všichni začnou mluvit. Ale teď před sebou máme ještě spoustu zápasů, na které myslíme," uvedl Eliáš a Jágr s ním jen souhlasí. „Teď ještě olympiádu v hlavě nemám."

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán