Hlavní obsah

Záruba o nových dresech: Nezvyk, ale stejně jsme na tom byli i před Naganem. Lev se povedl

Poměrně bouřlivou diskuzi vyvolala revoluční změna oznámená českou hokejovou generalitou při 110. výročí její existence o podobě nových dresů národního rýmu, na nichž státní znak vystřídá lev s korunkou a nápisem Czech Republic. Zatímco David Pastrňák, Ondřej Pavelec či Petr Mrázek se proti novince kategoricky vymezili, třeba Martin Nečas, který v sobotu dres slavnostně představoval, s Patrikem Eliášem měli opačný názor. A do stejné skupiny se přidal šéfkomentátor Redakce sportu České televize Robert Záruba.

Foto: Sport.cz

Robert Záruba letos provázel studiem na atletickém MS v Londýně.

Článek
Fotogalerie

„Jistě, že někomu, a možná i leckomu, bude (na dresech) chybět státní znak, ale ten nemají na svých dresech ani jiné týmy. Různá loga tam mají i Švédové, Norové, Dánové a další země," uvedl Záruba pro Hokejka TV, oficiální kanál Českého hokeje.

Chápe, že českému fanouškovi může nějaký čas trvat, než se s novým provedením sžije. On sám viděl v sobotu zbrusu nový dres podruhé. „A líbil se mi o trošku víc (než napoprvé)," přiznává oblíbený hokejový komentátor.

„Samozřejmě to je nezvyk, stejně tak jsme na tom ale byli před dvaceti lety, když jsme poprvé viděli dresy připravené pro olympijské hry v Naganu. Snad nikomu se nelíbily, včetně nápisu Czech na zádech, pak se v nich vyhrálo a nikdo nechtěl hrát v ničem jiném," vybavuje si Záruba.

„Nepracujeme jenom s racionálními úvahami, ale především s emocemi, které národní dres vyvolává. Bude to boj, který bude muset svést každý fanoušek sám v sobě. Pokud tedy k takovému boji vůbec uvnitř každého fanouška dojde," uvažuje.

Záruba rovněž ocenil, že nový dres národního týmu, kteří hokejisté poprvé oblečou v listopadu při pražském zápase se Švédy v rámci turnaje Karjala, nebude přeplácanými logy jednotlivých sponzorů reprezentace.

„Každý rozumný člověk ocení i přístup partnerů českého národního týmu, kteří se tentokrát vzdali snah o přehnanou, někdy až křiklavou prezentaci, a budou graficky velmi sladěnou součástí dresu," těší Zárubu.

„Považuji to za možná největší vítězství vedle lva, který se podle mého soudu povedl. Dres už nebude tak zhyzděný reklamami, partneři na něm budou prezentování velmi vkusně a důstojně," uzavírá Záruba.

Líbí se vám design nových reprezentačních dresů?
Ano
11,1 %
Ne
88,9 %
Celkem hlasovalo 173817 čtenářů.

Reklama

Související témata: