Hlavní obsah

Že to letos nepůjde? To pro mě nebyla odpověď! říká Pešán a znovu oslovuje Řepíka pro MS

Praha
Aktualizováno

K hokejové reprezentaci připravující se na MS se příští týden v Plzni připojí brankář Jan Růžička a útočníci Pavel Kousal s Ondřejem Najmanem z Mladé Boleslavi a obránce David Němečkem s forvardem Davidem Tomáškem ze Sparty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Japitán Sparty Michal Řepík.

Článek

Zatímco kompletní trio povolaných z Bruslařského klubu dosud nemá v seniorském národním týmu žádný start, sparťanský tandem reprezentoval i tuto sezonu pod vedením hlavní kouče Filipa Pešána. Němeček za nároďák odehrál v kariéře celkem devět zápasů, Tomášek 29 a vstřelil v nich sedm branek.

Pět nominovaných z týmů poražených semifinalistů ještě nemusí být konečné číslo. „Jednáme i s dalšími hráči obou poražených semifinalistů. Další případná jména budeme vědět v následujících dnech. Někteří kluci si vzali čas na rozmyšlenou; ne z důvodu jejich nálady, ale kvůli zraněním nebo rodinné situaci," prohlásil v pondělí Pešán před úvodním tréninkem v Jindřichově Hradci, kde se reprezentace připravuje na první dva přípravné zápasy před MS proti Rakousku (ve čtvrtek ve Vídni a v sobotu v Jindřichově Hradci).

Zájem má Pešán mimo jiné o Michala Řepíka. Jeho manželka a syn jsou ale v Kanadě, sparťanský kapitán je dlouho neviděl a po vyřazení v semifinále extraligy přiznával, že z tohoto důvodu půjde o hodně těžké rozhodování, jestli pozvánku na MS přijme.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Hlavní trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán.

„Michal mi řekl, že to letos nepůjde. To pro mě ale nebyla odpověď, takže jsem Michala znovu oslovil a vzal si nějaký čas na rozhovor s rodinou. Má zájem reprezentovat, ale situace, že neviděl rodinu včetně potomka dlouhou dobu, je samozřejmě velmi silná. Doufám ale, že se Michal rozhodne přijmout nominaci a přijet," věří Pešán v účast 32letého útočníka, který za svou kariéru startoval už na čtyřech MS a ZOH 2018.

V úvahách kouče nároďáku je i povolání mladoboleslavského útočníka Davida Šťastného. „Je na seznamu hráčů, které nejspíš ještě dnes po tréninku budeme oslovovat. Čekal jsem ještě na vyjádření jiných hráčů, jako je třeba Michal Řepík, aby nominace Davida Šťastného měla i pro něj smysl. Informaci od Michala jsem bohužel zatím nedostal, takže budu v nejbližších hodinách budu řešit komunikaci s Davidem Šťastným," uvedl Pešán.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Šťastný z Mladé Boleslavi a Wiliam Jack Rodewald z Třince.

Ten měl v pondělí v Jindřichově Hradci k dispozici 29 hráčů, v úterý ještě přibydou obránci Jakub Galvas a útočník Šimon Stránský z finského Jukuritu. S nimi ale do soubojů s Rakouskem Pešán nepočítá. Ve čtvrtečním úvodním duelu ve Vídni chce dát šanci všem hráčům působícím v KHL, v sobotu je naopak nechá odpočívat.

Aktuální kádr hokejové reprezentace v přípravě na MS:
Brankáři:
Dominik Frodl (Plzeň)
Milan Klouček (Pardubice)
Roman Will (Čeljabinsk/KHL)
Obránci:
Vojtěch Budík (Plzeň)
Daniel Gazda (Zlín)
David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL)
Vojtěch Mozík (Kunlun/KHL)
Radim Šalda (Hradec Králové)
Jan Ščotka (Litvínov)
Andrej Šustr (Kunlun/KHL)
Libor Zábranský (Karlovy Vary)
Michal Jordán (Chabarovsk/KHL)
Dominik Mašín (Chabarovsk/KHL)
Jakub Galvas (Jukurit/Fin.)
Útočníci:
Ondřej Beránek (Karlovy Vary)
Matěj Blümel (Pardubice)
Jiří Černoch (Karlovy Vary)
Jan Dufek (Zlín)
Jakub Flek (Karlovy Vary)
Jan Hladonik (Karlovy Vary)
Luboš Horký (Pardubice)
Petr Kodýtek (Plzeň)
Karel Plášek (Kometa Brno)
Jakub Pour (Plzeň)
Filip Suchý (Plzeň)
Marek Zachar (Hradec Králové)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL)
Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Zohorna (Pardubice)
Šimon Stránský (Jukurit/Fin.)

„Nejen z osobního hlediska se těším na po dlouhé době odkoučovaný zápas. Když tréninkový proces nemá na konci vyústění v zápas, je náročný i morálně," libuje si Pešán, že více než tři týdny pouhého trénování jsou u konce.

Po střetnutích s Rakušany poprvé přistoupí k redukci kádru. I s ohledem na pětici povolaných z Boleslavi a Sparty a příjezd dua z Jukuritu škrtne nejméně sedm jmen. Příští týden se nároďák přesune s přípravou do Plzně a zakončí ji dvojzápasem s Německem v Norimberku.

Reklama