Hlavní obsah

Zranění přibývají. Hokejisté nastoupí proti USA bez Faksy i Červenky

Toronto
Aktualizováno

Čeští hokejisté nastoupí v závěrečném utkání na Světovém poháru v Torontu proti Spojeným státům americkým bez útočníků Radka Faksy a Romana Červenky. Dvaadvacetiletý centr Dallasu Faksa, který po střetu s Kanaďanem Ryanem Getzlafem odstoupil na konci první třetiny z úvodního zápasu s Kanadou, nedostal povolení ke startu od lékařů z NHL. Červenka má problémy se zády.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Český útočník Radek Faksa (vlevo) v souboji s Connorem McDavidem v přípravě na SP.

Článek

"Testy sice prošel, ale podle lékařů proběhla od zranění příliš krátká doba," uvedl tiskový mluvčí českého týmu Zdeněk Zikmund k Faksově absenci. Útočník byl po zákroku z 18. minuty otřesený a vynechal pondělní duel s Výběrem Evropy, protože lékaři mu start nepovolili. V úterý už naplno trénoval, přesto už se na turnaji nepředstaví.

"Podle klubového lékaře by měl mít týden pauzu," řekl asistent trenéra Václav Prospal. "Je nepříjemné hrát na jedenáct útočníků, ale zdravotní stav hráčů to jinak neumožňuje," dodal Prospal s tím, že do hry bude připravený poprvé zasáhnout jako sedmý obránce Tomáš Kundrátek.

Čeští hokejisté, kteří jsou už bez šance na postup do semifinále, nastoupí k zápasu o konečné třetí místo v základní skupině A proti USA v noci na pátek ve 2:00 SELČ.

Tým kouče Josefa Jandače má na kontě po duelech s Kanadou (0:6) a Výběrem Evropy (2:3 v prodloužení) bod. Američané ještě nezískali žádný.

Předpokládaná sestava ČR: Mrázek - Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán, Kundrátek - Pastrňák, Plekanec, Palát - J. Voráček, Hanzal, M. Michálek - Hemský, Sobotka, Michael Frolík - Jaškin, Birner.

Porazí čeští hokejisté ve svém závěrečném vystoupení na Světovém poháru tým USA?
Ano
39,5 %
Ne
60,5 %
Celkem hlasovalo 9518 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články