Hlavní obsah

Rusové mají v nominaci na Rosno 21 hráčů z kádru pro Turín

MOSKVA

Hokejisté Ruska mají v nominaci na domácí Rosno Cup v Moskvě jednadvacet hokejistů, kteří nechybějí ani na širším seznamu kouče Vladimira Krikunova pro olympijské hry v Turíně. Bez šance na účast na únorovém prestižním turnaji jsou v pětadvacetičlenném kádru pro třetí díl letošní série Euro Hockey Tour pouze obránce Jevgenij Varlamov a útočníci Danis Zaripov, Dmitrij Vlasenkov a Igor Jemelejev.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ruský brankář Alexander Fomičev.

Článek

Naopak na velice náročný program se může připravit devatenáctiletý útočník Jevgenij Malkin. Krikunov počítá s aktuálně nejproduktivnějším hráčem ruské superligy pro olympijské hry, proto ho také pozval na Rosno Cup. Také kouč reprezentační dvacítky Sergej Michalev však chce využít Malkina na přelomu roku na mistrovství světa.

Přestože Magnitogorsk toužil mít talentovaného útočníka na konci prosince k dispozici na Spenglerově poháru v Davosu, podle manažera ruské juniorské reprezentace Valentina Anšina vypadá Malkinova účast na šampionátu v Kanadě nadějně.

Krikunov počítá s Malkinem do středu útoku s Alexandrem Charitonovem a Maximem Sušinským. Celá trojice by mohla hrát ve stejném složení i v Turíně. Reálnou šanci na účast mají i další hokejisté z týmu pro moskevský turnaj. "Jde například o Koroljuka, Semina, Morozova nebo Zinovjeva," řekl Krikunov deníku Sport-Express. Celý útok Kazaně

Krikunov má na Rosno Cup pohromadě také celý útok Kazaně ve složení Alexej Morozov, Sergej Zinovjev a Danis Zaripov, kteří dohromady nastříleli v tomto ročníku ruské nejvyšší soutěže 30 gólů a nasbírali 77 bodů. Zaripov však v téměř osmdesátičlenném kádru pro olympiádu není a Krikunov možná vyzkouší na jeho místě Semina či Koroljuka.

Někteří hráči, které chtěl kouč ruské reprezentace pozvat, vyřadila zranění. "Z hráčů, které jsem chtěl vidět, není k dispozici v útoku Taratuchin z Jaroslavle. Pro zranění vypadl i Osipov z Petrohradu, jehož čeká v Německu operace. Odpočívat bude Antipov," doplnil Krikunov.

Nevzal ani Igora Grigorenka z Čerepovce, který se po těžkém zranění při autonehodě vrátil do dobré formy. Podle Krikunova není Grigorenko ještě stoprocentně připraven a počítá s ním spíše pro mistrovství světa.

Rusové vstoupí do Rosno Cupu ve čtvrtek 15. prosince proti Švédsku. O dva dny později se utkají s Finskem a turnaj zakončí v neděli proti České republice. Po dvou turnajích jsou Rusové v tabulce EHT druzí o tři body za vedoucím Švédskem.

Nominace Ruska na Rosno Cup v Moskvě:
Brankáři:
Maxim Sokolov (Petrohrad), Sergej Zvjagin (Dynamo Moskva), Alexander Fomičev (CSKA Moskva)
Obránci:
Dmitrij Bykov, Sergej Vyšedkevič, Denis Kuljaš (všichni Dynamo Moskva), Vitalij Aťušov, Jevgenij Varlamov (oba Magnitogorsk), Alexander Titov, Vadim Chomickij (oba CSKA Moskva), Sergej Gusev (Omsk)
Útočníci:
Danis Zaripov, Sergej Zinovjev, Alexej Morozov (všichni Kazaň), Anton But, Ivan Něprjajev, Dmitrij Vlasenkov (všichni Jaroslavl), Alexander Charitonov, Maxim Sušinskij (oba Dynamo Moskva), Jevgenij Malkin (Magnitogorsk), Alexander Semin (Chimik MO), Igor Jemelejev (Petrohrad), Alexej Simakov (Nižněkamsk), Anton Kurjanov (Omsk), Alexander Koroljuk (Podolsk).

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.