Hlavní obsah

Sedláčka oslabila horečka, Konrád mimo pohodu. Měli jsme problémy, ale rozhodl začátek, řekl Tomajko po vyřazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají dva vynikající gólmany, paradoxně však pozice v brankovišti nadělala Olomouckým v předkole s Libercem těžké starosti. Ani Jakub Sedláček, ani Branislav Konrád nebyli před rozhodujícím pátým duelem v pohodě. Hanáci padli pod Ještědem 1:4 a sezona jim po prohře 2.3 na zápasy končí. „Jsme zklamaní, to je jasná věc,“ smutnil kouč Jan Tomajko.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, radost domácích hokejistů po postupu do čtvrtfináleVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 5.zápas: Liberec - Olomouc

Ve druhém duelu předkola Kohouti vybojovali dva mečboly, jenže po druhé třetině ztratili Branislava Konráda, jenž již do série nezasáhl. „Osobně se mi ulevilo,“ přiznal kouč Liberce Filip Pešán po odvrácení prvního mečbolu na Hané.

Branku Olomouce již až do konce série hájil Jakub Sedláček, který však pro změnu den před rozhodujícím pátým duelem bojoval s viry. „Měli jsme problémy. Kuba Sedláček měl už večer před zápasem horečku. Ráno sice už ne, ale v pořádku nebyl. Braňo taky není úplně v pohodě, takže pro nás to bylo takové… nevěděli jsme, kdo bude chytat,“ přiznal po konci sezony Tomajko.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, olomoucký Švrček byl po faulu na Rychlovského vyloučen do konce zápasu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Člověk do toho šel s tím, že se nedá nic dělat, takové věci neovlivníme. Braňo byl když tak nachystaný. Dva gólmany jsme měli. Nemyslím si, že to mělo na výsledek vliv. Určitě ne,“ dodal Tomajko.

Za rozhodující moment označil začátek první třetiny, kdy po pěti minutách Hanáci prohrávali 0:2.

„Dostali jsme strašně brzy gól a v pětiminutovém oslabení jsme inkasovali druhý. Pak jsme měli ještě další oslabení a nemohli se dostat do hry. Naštěstí jsme ještě zkorigovali na konci první třetiny a myslím, že ve druhé jsme se ještě trochu nadechovali, protože se hrálo pět na pět a hra měla pravidelné tempo, pravidelné střídání, bylo to jiné než v první třetině. Měli jsme i náznaky, šance,“ zhodnotil prostřední část.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc 3:1 (36. Zachar)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Čtyři minuty před druhou sirénou však jeho mužstvo opět uzemnil třetím gólem Marek Zachar. „Zase jsme museli dotahovat dvougólové manko a bylo to hodně těžké. Liberec už byl v takové polo euforii,“ přiznal bývalý hráč Liberce po konci sezony.

„Jsme zklamaní, to je jasná věc. Měli jsme tři možnosti, bohužel jsme je nevyužili. Samozřejmě pro hráče jde do budoucna o dobrou zkušenost. Nemyslím si, že bychom to odevzdali, určitě ne, ale kousíček nám k postupu chyběl,“ uzavřel.

Reklama

  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.