Hlavní obsah

Strach o Kováře, výhra pro něj. Dostal to fakt napřímo, puk mu našli až ve vestě, prozradil Kořenář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžela 34. minuta, když liberecký Jaroslav Vlach za stavu 3:2 pro domácí vypálil tvrdě na Jakuba Kováře. Gólmana Sparty zasáhl smolně do krku. Zraněného brankáře odvezli na nosítkách. Do akce musel Josef Kořenář a gól už nepustil. Sparta pod Ještědem vyhrála 4:3 gólem ve dvojnásobném oslabení. „Výhru jsme vybojovali i pro Kovyho,“ vzkázal Kořenář.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, brankář Sparty Kovář musel střídat po dělovce VlachaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Liberec - Sparta (35. kolo)

O jak smolný moment šlo z pohledu gólmana při Vlachově dělovce?

Víme, že Vlašák má obrovskou ránu a tyhle střely na hlavu a na krk člověk nechce dostat přímo do hlavy, snaží se uhnout. Jak Kovy uhýbal, prostě si poodkryl krk a dostal ji ze strany. Je to trochu smolný, ale co máme zprávy, mělo by to být v pohodě.

Zprvu však situace nevypadala vůbec dobře, měl jste o parťáka velký strach?

Jo, určitě. Dostal jsem takhle do krku na tréninku asi měsíc zpátky. Ne takovou ránu, ale dostal. Jak to člověka jenom škrtne, je to šok. Neví, co se děje. A Kovy to dostal asi fakt napřímo. Říkali, že mu našli puk až ve vestě. Asi bude mít svaly hodně poškozený a asi je bude mít nějakou dobu nehybný a nebude moc nejspíš moc hýbat hlavou. Vím, že když člověk dostane fakt jenom do masky, tak druhý den ho bolí za krkem, všechno. Jako když se špatně vyspíte. Na ten krk, na svaly, na hlavu je to nátlak.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, brankář Sparty Kovář musel střídat po dělovce VlachaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Bylo těžké se od toho okamžitě oprostit, když jste šel na led?

Určitě není lehké, když se stane něco takového. Když jsem tam přijel, tak jsem viděl, že komunikuje, že je při vědomí. Pak už je to jen o tom, aby se o něj postaral někdo jiný. Trochu se mi ulevilo, že byl při vědomí a komunikoval, když jsem za ním jel. Vybojovali jsme to taky pro něj.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jak složité bylo naskočit do takového utkání?

Ani moc ne. Ještě že tady není taková zima jako v Olomouci. (usměje se) V pohodě. Byl jsem připravený. Člověk se musí připravovat na každý zápas, i když chytá, nechytá. Jsem rád, že to takhle dopadlo.

Nakonec jste možná byl rozhodujícím faktorem.

Gólman musí být připravený vždy na všechno, a když to pak vyjde takhle, že člověk něco chytí a z protiútoku se dá gól, tak mu určitě v hlavě proběhne, že kdybych něco nechytil, bylo by to obráceně. Jsem rád, že to dopadlo takhle.

Taková výhra v Liberci je cenná, souhlasíte?

Určitě, Liberec teď hrál dobře, dal spousta gólů. Dneska jich taky pár padlo a jsme rádi, že bodujeme, i když máme poloviční sestavu. Tady je to vždy těžký. Liberec je brejkové mužstvo a čeká na hru nahoru dolů. Když se zrodí, mají v tom dobrou úspěšnost a jsou schopní proměnit skoro všechno. Jak Kovy dostal do krku, tak se to trochu uklidnilo, vyrovnali jsme na 3:3 a ve třetí třetině jsme dali ve třech gól, což se taky jen tak nevidí. Jsme rádi, že jsme se ubránili a dopadlo to výhrou.

Říká se, že když nevyužijete přesilovku pět na tři, nemůžete vyhrát, ale platí pravidlo i opačně, že když dáte branku ve dvojnásobném oslabení, vyhrát musíte?

(usměje se) Pět na tři byste měl proměnit, ale když dáte gól ve třech, to se tak často nestává. Někdy ta spravedlnost je, a když člověk gól ve třech dá, dokope to k vítězství.

Reklama

  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články