Hlavní obsah

Američané si sypou popel na hlavu, Kessel si do nich rýpl

Praha,Toronto

Pátá minuta a radost, Američané nad Kanadou na Světovém poháru vedli. Nesměli v zápase prohrát, aby si udrželi naději na postup ze skupiny. Optimismus ale rychle zmizel. Za minutu a půl bylo srovnáno, za dalších 14 sekund už Javorové listy vedly a o dalších šest minut nato hokejový tým USA prohrával 1:3. Konečný stav 2:4, bylo rozhodnuto, Kanaďané jdou do semifinále. Američané, kteří byli pasováni před začátkem turnaje do role na jednoho z favoritů, mají po nadějích.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Trenér USA John Tortorella nemůže uvěřit výsledkům, Američané semifinále hrát nebudou.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z utkání Kanada - USA

„Celkové selhání. Prosté a jednoduché. Tým USA po porážce s Kanadou přišel o šanci vyhrát Světový pohár. Čtyři dny, dva zápasy v základní skupině a je konec." Tak začal svůj článek na nhl.com Nicholas J.Cotsonika. „Je to frustrující, je to pocit zklamání, nechali jsme padnout naši zemi," shodli se obránce Ryan Suter a útočník Patrick Kane.

Dva zápasy, nula bodů, dva vstřelené góly, sedm inkasovaných. Suchá fakta, která dokumentují výsledek. Zklamání na americké střídačce. „Nehráli jsme dost dobře. Můžete se podívat na seznam hráčů, kteří mají dobré schopnosti, jenže my jsme zaostali dost v ofenzívě. Hodně lidí jsme zklamali," přiznal americký trenér John Tortorella.

Kessel si rýpl

Nyní přijdou otázky, kdo měl a kdo neměl v sestavě pro Toronto být. „Nezáleží na tom, kdo zde byl, kdo ne. Byla to naše práce a my ji neudělali, je to velké zklamání," přidal další kajícná slova forvard Joe Pavelski.

„Sedím si večer doma se svým psem a mám pocit, že bych měl dělat něco důležitého, ale nemohu si vzpomenout co," napsal sarkasticky na twitter útočník Phil Kessel, na kterého se při nominaci amerického výběru nedostalo.

Američané rozčarovali své fanoušky, ale kdyby měli více štěstí, mohlo být vše jinak. Zvonkohra na kanadskou branku byla také součástí zápasu. Ve druhé třetině Erik Johnson a tyč, ke konci utkání se toto „povedlo" také Dereku Stepanovi, o tři minuty později zvonila levá tyčka po ráně Dustina Byfugliena. Stejně dopadl i Max Pacioretty. Výsledek ale ani jeden z nich nezměnil, i proto Američané prohráli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.