Hlavní obsah

Jordánovi proti Kanadě připnuli mikrofon. Nadával, ale jako Strýcová nedopadl

Toronto

Na příští sezónu sice obránce Michal Jordán stále nemá smlouvu, ale při Světovém poháru se zařadil mezi nejlepší hráče planety. Do opravdu elitní společnosti však pronikl v rámci experimentu, který připravila NHL. V zápase s Kanadou měl šestadvacetiletý hokejista na dresu připnutý mikrofon a fanoušci si mohli poslechnout, co se mu honí hlavou.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Michal Jordán a Ryan O'Reilly bojují o puk před Michalem Neuvirthem.

Článek

Být tak na chvíli v kabině a zjistit, co si hráči povídají, je snem malých kluků toužících po sportovní kariéře. Snaha zatraktivnit přenosy dojmy aktérů přímo z hrací plochy ale někdy bývá kontraproduktivní.

V paměti je dosud výstup tenistky Barbory Strýcové při finále turnaje na pražské Štvanici v roce 2010, kdy v rozhovoru se svým tehdejším koučem a manželem, který měl na tričku připevněný mikrofon, pronesla několik peprných slov.

„Viděla jsem, že mu mikrofon dávají. Ale zapomněla jsem na to. V polovině třetího setu, když se zápas láme, na takové věci prostě nemyslíte. Možná si někdo představuje, že jsem měla říct: Ajajaj, já nemilá... Ale prostě už se to stalo a já řekla něco úplně jiného," popisovala Strýcová pro Sport.cz.

Mikrofon měli i Karlsson či Ovečkin

Jordán měl štěstí, že sestřih, který vyrobila NHL, byl nejprve puštěn českému překladateli, který neslušná slova vymetl. A pár se jich rozhodně našlo.

„Ani jsem si to tak nějak moc neužil, protože to pro mě byla premiéra, ale víceméně na vestě máte přidělaný mikrofon a snímá vás to celý zápas," řekl Jordán. Švédští fanoušci se zatím měli možnost dozvědět, co na ledě vykládá obránce Erik Karlsson, ruští příznivci pronikli do mysli Alexandra Ovečkina.

„Je tam málo věcí ze zápasu, fakt to sestříhali velice krátce. Zaplaťpánbůh, že vystříhali ty nadávky a takové věci. Sprostá slova ale k hokeji patří a všichni s tím počítají, že kolem sebe nechodíme v rukavičkách. Nijak jsem se rozhodně neomezoval," ujistil Jordán.

Ve výsledném sestřihu je však zachyceno hlavně povzbuzování, kdo si koho přebere, jak bude probíhat rozehrávka. „Na nějaké vtípky nebo něco takového tam samozřejmě nebyl prostor," řekl Jordán.

Dlouho sice upřednostňoval NHL, ale nyní je možné, že po Světovém poháru svou zámořskou misi po devíti letech ukončí.

„Má to v režii celé agent, který to řeší. Většina nabídek z Ameriky přetrvává, což je ale dvoucestná smlouva a na to už se mi nechce přistoupit. Takže to dopadne asi tak, že zvolím návrat do Evropy...."

Reklama

Související témata: