Hlavní obsah

Nechápu kritiku našeho týmu, píše Jágr. Spousta hráčů ho na Světovém poháru překvapila

Praha

Na konci minulého týdne odletěl na Floridu, kde se s torzem týmu Panthers připravuje na novou sezónu NHL, celkově už svou třiadvacátou. Hokejový útočník Jaromír Jágr však do toho stíhá pozorně sledovat i vystoupení české reprezentace na Světovém poháru, a přestože Jandačova parta nedokázala ze základní skupiny postoupit, legendární 68 výkony nároďáku nezklamaly. Ba naopak.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr.

Článek

Kdyby chtěl, na prestižní akci v Torontu klidně mohl hrát. Trenéři národního týmu se jej pokoušeli získat i těsně před startem Světového poháru, když vinou zranění přišli o útočníky Davida Krejčího s Tomášem Hertlem.

Jaromír Jágr ale na svém rozhodnutí dát reprezentaci vale nic nezměnil, a tak její zápasy proti Kanadě, Výběru Evropy a Spojeným státům sledoval jen u televize. „Kdo si nešel lehnout, nemusí litovat," napsal čtyřiačtyřicetiletý forvard, když koukal na utkání proti USA.

Již před ním měli Češi jistotu, že po dvou předchozích prohrách jim semifinále zůstane zapovězené. Jágra ale výkony jeho krajanů potěšily. „Nechápu kritiku našeho týmu v předchozích zápasech. Ok, prohráli jsme, ale také se podívejte, proti komu jsme hráli. Kanada, v současnosti asi bezkonkurenční jako basketbalisté USA, a výběr Evropy - výborní hráči. Kdo sleduje NHL, musí souhlasit," míní Jágr.

Dnešním triumfem se hokejisté rozloučili se Světovým pohárem se ctí, o to víc je ale jistě musí mrzet prohra v prodloužení s Výběrem Evropy. Kdyby totiž druhý bod získali Češi, do semifinále proti Švédům by proklouzli právě oni.

„Kdybychom měli trochu víc štěstí v overtimu , tak jsme dnes hráli o semi..." ví Jágr. „Mně se naše hra líbí a musím říci, že dost hráčů mě mile překvapilo. Co si myslíte vy?" zakončil svůj příspěvek.

Reklama

Související témata: