Hlavní obsah

Z prodloužení strhující podívaná. Vyvrcholení bitvy Švédů a Severní Ameriky nadchlo

Toronto

Tenhle nápad zámořské NHL sklízí úspěch. Z dříve často nudné výplně před samostatnými nájezdy se i na mezinárodním poli stala mimořádně strhující podívaná. Prodloužení ve třech hokejistech na obou stranách alespoň ve středeční bitvě mezi Švédy a Výběrem Severní Ameriky (3:4pp) nabídlo skvělou show. Diváci nadšeně aplaudovali a uznáním nešetřily ani bývalé či současné hokejové hvězdy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání S. Amerika - ŠvédskoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Samotný duel vůbec nabídl zřejmě nejatraktivnější souboj v dosavadním průběhu turnaje. Talentem nabitý Výběr Severní Ameriky šokoval Skandinávce razantním dvougólovým nástupem. Severský favorit se ale dokázal zvednout a vybojovat kýžený bod.

To ale zdaleka nebylo vše. Za stavu 3:3 se v prodloužení strhla o bod navíc, který měl váhu především pro severoamerický tým, pořádná mela. Už trochu zvadlí fanoušci v hale byli rázem znovu na nohou.

Šance střídala šanci, hra se rychle přesouvala od jedné brány ke druhé. Švédové už měli své jisté, a tak si mohli dovolit více riskovat, což hře prospívalo. Rozuzlení přinesla až poslední minuta, když nejprve John Gibson vychytal brejk Daniela Sedina a o pár sekund později Nathan MacKinnon prostřelil na druhé straně Henrika Lundqvista.

Současný formát prodloužení s pouhými šesti hráči v poli může být pro konzervativnější příznivce paskvilem a holomajznou, která už nemá s hokejem moc společného, jenže na ledě se pořád něco děje, o vzrušující momenty není nouze a fanoušci se královsky baví.

A nejen oni. „Skvělé vyvrcholení zápasu. Nic lepšího už nemůže být," komentoval na twitteru koncovku utkání legendární Fin Teemu Selänne.

Podobný názor měl i jeho krajan, pětinásobný vítěz Stanley Cupu Esa Tikkanen: „Wow, tak tohle byl parádní hokej," rozplýval se.

Současný obránce Calgary Flames Brandon Bolling si nebyl jistý, zda se mu ta parádní podívaná jen nezdála: „Bylo tohle prodloužení realita? Fakt si nejsem jistý." Kapitán Dallasu Jamie Benn vše ohodnotil jen výstižným „wow".

Související témata: