Hlavní obsah

Zraněný Slovák Gáborík zuřil: Brutální verdikt rozhodčích, zaslouží červenou kartu

Toronto/Praha

Pogratuloval hokejistům Kanady k triumfu na Světovém poháru, přesto cítil frustraci a pocit křivdy. Slovenský útočník Marián Gáborík kvůli zranění nohy Výběru Evropy ve finálové sérii turnaje chyběl, to mu ale nebránilo souboje s mužstvem Javorového listu intenzivně prožívat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Druhé finále Světového poháruVideo: sntv

 
Článek

Evropané byli ve čtvrtečním utkání velice blízko vyrovnání série a vynucení si rozhodujícího třetího duelu. Ještě v 57. minutě totiž vedli 1:0, pak ale kanadští rozhodčí O'Rourke s O'Halloranem vyloučili Slovince Anžeho Kopitara za držení Coreyho Perryho a favorit v následné přesilovce zásluhou Patrice Bergerona srovnal.

„Brutální verdikt v případě Kopiho. Myslím si, že rozhodčí už chtěli jít domů," napsal nasupený Gáborík na svém účtu na Twitteru.

Zkázu evropského týmu pak dokonal 44 vteřin před koncem třetí třetiny Brad Marchand, který se prosadil při vlastním oslabení a Kanadě tak zajistil obhajobu triumfu na Světovém poháru.

„Zasloužili jsme si ještě jeden zápas. Skvělá práce, Evropané! Jsem na vás hrdý a gratuluju Kanadě. A pro rozhodčí červenou kartu...," přidal další příspěvek Gáborík.

„Je velmi bolestivé, jak se věci v závěru vyvinuly. Ale je třeba otevřít oči, abychom viděli celý obraz o naší hře a celou naši parádní jízdu. Bylo velkolepé, jak jsme si počínali. Obrátili jsme naruby všechny papírové předpoklady a postarali se o pekelné finále, které nikdo neočekával. Září 2016 bude pro tuhle skupinu hráčů navždy mimořádným obdobím," byl na své svěřence hrdý kouč Evropanů Ralph Krueger.

Reklama

Související témata: