Hlavní obsah

S Ruskem musíme hrát mnohem lépe, fauly nás stály zápas, zlobila se česká hvězda

Hodně nevydařený vstup do juniorského mistrovství světa mají za sebou čeští hokejisté. V Edmontonu prohráli se Švédskem 1:7, když tři branky inkasovali v oslabení a jednu dokonce ve vlastní přesilové hře. Útočníci Jan Myšák a Filip Koffer ale věří, že se tým z prohry oklepe a ve druhém utkání v základní skupině B proti Rusku podá lepší výkon.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Jan Myšák překonal švédského brankáře Huga Alnefelta (30) a mohl se radovat, byla to však jediná česká radost v úvodním zápase MS juniorů.

Článek

"Začali jsme dobře, ale pak jsme dělali moc chyb, což bylo klíčové. Bylo tam od nás spousta zbytečných faulů a oni hráli dobře přesilovky," řekl na online tiskové konferenci Myšák, který v 11. minutě otevřel skóre. "Využili je, což bylo bohužel špatné pro nás. Po třetím inkasovaném gólu jsme trošku přestali hrát, začali jsme dělat více chyb, jak už jsem řekl," doplnil kapitán českého výběru.

Útočník Litvínova v této sezoně v extralize ještě neskóroval, v Edmontonu se ale prosadil hned v prvním utkání. Nakonec však ze zápasu moc radosti mít nemohl. "Musíme se z dnešního zápasu ponaučit," řekl Myšák.

Koffer: Malík nás podržel, výsledek je krutý

Podle útočníka Koffera výsledek neodpovídá hře. "Myslím si, že jsme se soupeřem odehráli vyrovnané utkání, jen jsme dostali blbé góly a přestali jsme hrát," řekl hráč prvoligových Litoměřic, jenž se v této sezoně kvůli pandemii koronaviru nemohl vrátit do zámoří.

Solidní výkon i přes sedm inkasovaných gólů podal brankář Nick Malík, který si nakonec připsal 34 úspěšných zákroků. "Chytil spoustu šancí, góly nebyly jeho. Jeho výkon mě nepřekvapil, Nick je výborný gólman," uvedl Koffer na adresu české jedničky pro šampionát.

Další utkání čeká Čechy již v neděli, kdy se utkají s Ruskem, které na úvod porazilo USA. "Musíme se na ně připravit, zapomenout na dnešní utkání a hrát mnohem lépe," řekl Myšák. "Musíme zapomenout na první utkání, dobře se vyspat a hrát lépe. Rusové budou trošku více čerství, protože měli dnes volno, ale tak to je. Zápasy jsou rychle za sebou. Nám je to ale jedno, připravíme se. Každý soupeř tady má velkou kvalitu," uvedl Koffer.

Reklama

Související témata: