Hlavní obsah

Kolagen, přírodní doplněk pro silnější svaly i lepší pleť. Jak vybrat ten správný?

Kolagen je nejhojnější formou bílkovin v těle, jelikož 25-35% všech bílkovin v našem těle se skládá přirozeně z kolagenu.

Foto: Master Gym s.r.o.

Kolagen, přírodní doplněk pro silnější svaly i lepší pleť.

Článek

Působí jako stavební pilíř, který udržuje pružnost a pevnost svalů, kostí a pokožky. S věkem tvorba kolagenu v těle klesá, pokožka a svaly začínají ztrácet objem a pružnost a na povrchu pokožky se nám objevují vrásky. Po 25ti letech se totiž syntéza kolagenu zpomaluje, ale po 45. roku se již kolagen netvoří vůbec. Proto je potřeba spotřebovávat kolagen v rámci doplňkové výživy.

Existují základní dva typy kolagenu a to jsou živočišný a rybí. Rybí kolagen je lépe vstřebatelný, než živočišný, jelikož se živočišné molekuly kolagenu více liší od kolagenu v našem těle, nežli rybí. V případě že najdete vegetariánský kolagen, nejedná se o nic, než o marketingový trik, jelikož tvorba kolagenu se vyskytuje jen u živočichů.

Formy, ve kterých se kolagen přijímá, se také rozdělují na tekutý, práškový, kapsle nebo tablety. Tekutý je okamžitě vstřebatelný a v různých příchutích. Kapsle se tráví pomaleji (přibližně 30 minut) ale chut' kolagenu není tak cítit, což někteří preferují. Pevné tablety se vstřebávají nejdéle.

Nejúčinnější pro vstřebání je však práškový kolagen, který se dodává v komplexech s vitaminem C a kyselinou hyaluronovou. Před použitím se jedna odměrka prášku zředí vodou nebo džusem a vypije se nalačno alespoň 30 minut před jídlem. Právě tento poslední typ kolagenu nabízí značka Golden Life, která vyrábí kolageny té nejvyšší kvality dle švýcarské receptury.

Nejčastější problémy, které jsou spojené s nedostatkem kolagenu v těle, se týkají kostí, chrupavek, šlach, pokožky a vaziv. Dále také se často vyskytující problémy s křehkostí a lámavostí vlasů, nebo nehtů. Existuje široké množství kolagenu na trhu, ale značka Golden Life rozděluje své produkty efektivně podle pohlaví a konkrétních problémových oblastí.

U žen se nedostatek kolagenu může nejčastěji projevit prostřednictvím suché a vrásčité pokožky, roztřepených vlasů a lámavých nehtů. Pro tyto problémy byl navržen Beauty energy powder. Díky svému zvýšenému obsahu kyseliny hyaluronové, vitaminu C a hydrolyzovanému kolagenu zabraňuje stárnutí pleti, redukuje vrásky a zlepšuje pevnost kůže a celulitidy. Díky komplexu vitamínu a antioxidantů zlepšuje stav vlasů, nehtů a působí proti stresu.

Muži bezpochybně potřebují také kolagen, protože se častěji vystavují namáhavému cvičení, které má dopad na jejich kosti, svaly a šlachy. SPORT AND BEAUTY je nezbytnost při silné fyzické zátěži a po operacích. Jedná se o výživový doplněk, který je vhodný pro aktivního člověka. Vhodný je i pro starší jedince, kteří chtějí udržet své tělo v kondici a také pro mládež, která se aktivně věnuje sportu. Přípravek je vyroben tak, aby zlepšoval regeneraci a urychloval rekonvalescenci po sportu nebo ortopedických zákrocích.

Kolagen je sice nejpotřebnější aminokyselina v těle, ale nesmíme zapomínat na ostatní doplňky stravy potřebné pro sílu a obranyschopnost organismu. Obchod Gym Time.cz nabízí široké spektrum zdravé a sportovní výživy pro zlepšení vašich sportovních výkonů, včetně předem sestavených balíčků pro "zlepšení imunity", obsahujících právě Kolagen od Golden Life za akční cenu.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.