Hlavní obsah

Plzeň proti fialkám a Leverkusen vs. West Ham!

Do čtvrtfinálové fáze dospěly fotbalové evropské poháry. V Evropské konferenční lize se bude chtít ukázat Plzeň, která jako poslední drží český prapor. Úkol, který před Viktorií stojí, však nespadá do kategorie snadných. Síly totiž poměří s italskou Fiorentinou. Sledovaný bude i Leverkusen, který v Evropské lize čeká West Ham. Na hřišti by se tak mohla objevit celá řada českých reprezentantů. Jak to vidíte?

Foto: Tipsport

Plzeň proti fialkám a Leverkusen vs. West Ham!

Článek

Vsaďte si u Tipsportu a získejte navíc 300 Kč zdarma na své první sázky!

Posledním českým klubovým zástupcem na evropské pohárové scéně je Plzeň. Poté, co hráči Slavie i Sparty vypadli v minulém kole s AC Milán, resp. Liverpoolem, je většina zraků upřena právě na Západočechy. Ti zvládli osmifinále se Servette, byť to bylo drama, ve kterém hrály prim defenzivy.

Kdo zabere?

To Fiorentina bude jiná káva. Přece jen jde o loňského finalistu třetí nejprestižnější evropské soutěže. Ani jeden z týmů se nemůže pochlubit ideální formou. Domácí z minulých tří zápasů vyhráli pouze jeden (1-1-1), když v sobotu brali jen bod za remízu 0:0 v Karviné.

Ale ani fialky nezáří. Jejich bilance 1-2-2 z předešlých pěti soubojů nemusí Plzni nahánět hrůzu. Na druhou stranu je třeba zmínit, že například obě porážky nebyly proti žádným nazdárkům (1:2 s AC Milán a 0:1 s Juventusem).

Jak dopadne bitva ve Štruncových sadech? Sázkaři Tipsportu se ve valné většině přiklání na stranu zástupce ze Serie A. Najdou se ale i tací, kteří věří FCVP. Například matesak92 dal na tiket postup českého celku v kurzu 4,6. „Plzeň má takřka jisté třetí místo v lize, takže se může soustředit na poháry. Navíc ukázala, že velké zápasy umí. Favoritem jsou sice Italové, ale v kurzu na postup Viktorie vidím slušnou hodnotu,“ uvedl v analýze.

Češi vs. Češi

Z pohledu českého fanouška bude hodně zajímavý souboj Leverkusenu s West Hamem v Evropské lize. Byl to právě londýnský celek, který loni v Edenu pokořil Fiorentinu a získal trofej. Nyní kladiváři usilují o ještě cennější pohár. K jeho zisku ale musí přejít přes Leverkusen, který si kráčí za titulem v Bundeslize a v této sezoně ještě nepoznal hořkost porážky.

Svůj díl práce na tom odvedli i čeští reprezentanti Patrik Schick, Matěj Kovář nebo momentálně zraněný Adam Hložek. Na druhé straně by se měli na trávníku objevit Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem.

Máte jasno o výsledcích?

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.