Hlavní obsah

Těžké bitvy pro pražská „S“! Zůstane Plzeň vítězná?

Boj o pozice zajišťující postup do jarní fáze evropských pohárů a pochopitelně důležité body do českého koeficientu čeká ve čtvrtek večer trio Slavia, Sparta a Plzeň. Nejlépe jsou na tom zatím 100% viktoriáni. Sešívaní mají na kontě šest bodů po třech duelech a Sparta čtyři. Polepší si?

Foto: Tipsport

Těžké bitvy pro pražská „S“! Zůstane Plzeň vítězná?

Článek

Vsaďte si u Tipsportu a získejte navíc 300 Kč zdarma na své první sázky!

Papírově nejtěžšího soupeře má Slavia, kterou čeká repríza dva týdny staré konfrontace v rámci Evropské ligy z Říma, kde nestačila na tamní AS (0:2). Poté sice stejným výsledkem v lize ovládla malé pražské derby proti Bohemians, ale v neděli narazila, když v Edenu nečekaně rupla s Plzní a zapsala tak první letošní porážku v nejvyšší domácí soutěži (1:2).

Sparta má po třech kolech v základní skupině Evropské ligy bilanci 1-1-1. Přitom mohlo být veseleji. Stačilo, aby před dvěma týdny na Letné proměnila některou z šancí proti Rangers. To se ale nestalo a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Nyní je na programu odveta ve Skotsku. Zkušenosti z Ibrox Stadium už ale má, protože se zde představila před dvěma lety. Domů se ale vracela po porážce 0:2 s prázdnou.

Proti ACS

„Sice přeji všem českým klubům v pohárech, ale tady musím vsadit jedničku. Pražané jsou extra silní doma, ale ani tam nedokázali Rangers porazit. Sice měli tlak a převahu, ale bohužel nemají v kádru takové zabijáky jako je třeba Lukaku. Po změně stran se navíc hosté začali dostávat více do hry a parta okolo Kuchty se začala strachovat o bod. Utkání nakonec přineslo nerozhodný výsledek, přičemž vyrovnané bylo i v řadě klíčových statistik. Skotové jsou doma mnohem silnější, ACS je naopak venku poloviční,“ napsal v analýze na triumf domácích v kurzu 2,08 MichalC.

Posledním tuzemským zástupcem v základních skupinách je Plzeň. V lize jí sice patří až třetí příčka za oběma pražskými „S“, v Evropské konferenční lize však válí. Po třech kláních má devět bodů a míří za postupem do vyřazovacích bojů. Zvládne i druhou konfrontaci s Dinamem Záhřeb?

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.