Hlavní obsah

Adamovská postoupila na ME ve sportovním lezení do finále boulderingu

Eliška Adamovská postoupila na mistrovství Evropy ve sportovním lezení do finále boulderingu. Šestá žena ze sobotního závodu v lezení na obtížnost se do odpoledních bojů o medaile kvalifikovala ze pátého místa, když v semifinále zdolala dva bouldery ze čtyř a na zbylých dvou dosáhla alespoň zóny.

Foto: Monika Brkalová

Sportovní lezkyně Eliška Adamovská.

Článek

Jednadvacetiletá Adamovská zdolala první ze semifinálových překážek na první pokus, další dva problémy ale až do topu vyřešit nedokázala. Na druhém se dostala alespoň do zóny na devátý pokus, na třetím na druhý pokus. Na vrchol došla znovu až na posledním boulderu, který zdolala napodruhé.

Z prvního místa postoupila do šestičlenného finále slovinská hvězda Janja Garnbretová. Suverénní vítězka sobotní obtížnosti zvládla jako jediná všechny čtyři překážky, druhý boulder zdolala jako jediná z lezkyň a to dokonce na první pokus.

Od 12:00 budou o postup do finále bojovat na Königsplatzu muži v lezení na obtížnost. V semifinále své oblíbené disciplíny se představí jako jeden z favoritů Adam Ondra, který už v Mnichově získal bronz v boulderingu. Spolu s ním bude o účast v bojích o medaile usilovat i další Čech Martin Stráník.

Finále boulderingu je na programu od 16:00, lezení na obtížnost pak vyvrcholí finálovým závodem v 17:30.

Reklama

Související témata: