Hlavní obsah

Ani zlato nestačilo! Plážová volejbalistka se už nebude připravovat s elitou

Ani nečekaný titul mistryně Evropy nepomohl plážové volejbalistce Julii Grossnerové k tomu, aby se udržela v elitním tréninkovém centru německé reprezentace. Jak dnes uvedl národní volejbalový svaz, nebude už mít devětadvacetiletá hráčka od příštího roku jeho podporu.

Foto: FIVB.com

Ani vítězství ve finále na ME proti českému páru Kolocová, Kvapilová (na snímku) německé plážové volejbalistce nestačilo k tomu, aby se udržela v elitním tréninkovém centru.

Článek

Grossnerová spolu se svou o osm let mladší kolegyní Nadjou Glenzkevou překvapivě minulý týden triumfovaly na ME v lotyšské Jurmale, kde ve finále porazily 2:1 na sety český pár Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová.

V té době už Grossnerová věděla, že je na seznamu "neperspektivních" hráček, což dnes vedení německého svazu potvrdilo. Její parťačka Glenzkeová v olympijském centru v Hamburku zůstane. Svaz své rozhodnutí vysvětlil snahou soustředit se na sportovce, kteří budou mít šanci na úspěch na olympijských hrách v roce 2020 a především v roce 2024.

Reklama

Související témata: