Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu nedali Phoenixu šanci a ukončili jeho vítěznou sérii

Basketbalisté Bostonu nedali v NBA šanci Phoenixu a po výhře 115:103 ukončili jeho čtyřzápasovou sérii vítězství. Arizonskému klubu se tak nepovedlo ukrojit další díl ze ztráty na postupové místo v Západní konferenci.

Foto: Brian Snyder , Reuters

Kevin Garnett z Bostonu patřil k nejlepším hráčům na palubovce.

Článek

Celtics se do svého soupeře pustili od úvodních sekund a ještě do poločasu si vypracovali dvacetibodový náskok. Skvělý výkon předvedl především autor 28 bodů Kevin Garnett, jenž měl o motivaci postaráno.

V minulém vzájemném duelu totiž nasbíral dvě technické chyby a po jednom z faulů měl navíc roztržku s Channingem Fryem. Lednový duel Boston prohrál. "Hrál jsem opravdu nadoraz a srdcem. Nestarám se o to, co se stalo minule a o čem se mluví," prohlásil Garnett.

"Myslím, že všichni hráči měli motivaci navíc, proto ta počáteční exploze. Myslím, že jejich lavička moc mluví. To by lidé v saku, nebo hráč, kteří nemohou zrovna zasáhnout do hry, dělat neměli," uvedl kouč Celtics Doc Rivers.

V souboji nejslabšího týmu NBA s nejsilnějším nedalo San Antonio šanci Clevelandu a po výsledku 109:99 dosáhlo jubilejní padesáté výhry v sezóně. Tolik vítězství nasbírali Spurs v celém loňském ročníku. Dlouhodobě stabilní výkony mužstva potvrzuje i fakt, že se k minimálně 50 výhrám dopracovali již dvanáctý rok po sobě.

Oklahomu mrzí ztráta Duranta

Po třízápasové šňůře porážek se zvedla Oklahoma, která porazila Indianu 113:89. Domácí tým může mrzet pouze ztráta nejlepšího střelce soutěže Kevina Duranta, jenž odešel předčasně do šatny s vymknutým kotníkem. "Uvidím ráno, jak to bude vypadat. Ale snad budu moct příště hrát," řekl Durant.

Výsledky NBA:
Atlanta - Chicago 83:80, Boston - Phoenix 115:103, Cleveland - San Antonio 99:109, Denver - Charlotte 120:80, Detroit - Minnesota 105:116, LA Clippers - Houston 106:103, New York - New Orleans 107:88, Oklahoma City - Indiana 113:89, Sacramento - Portland 102:107, Washington - Golden State 102:106.

Reklama

Související témata: