Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers poprvé v sérii s Utahem prohráli

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers po dvou domácích výhrách nad Utahem utrpěli v Salt Lake City první porážku v sérii prvního kola play off. Rozhodl o tom domácí rozehrávač Deron Williams, který dvě sekundy před koncem třetího duelu dal koš na konečných 88:86. Kobe Bryant na druhé straně současně se závěrečným klaksonem nezamířil z tříbodové vzdálenosti přesně.

Článek

Hvězdou zápasu byl domácí Carlos Boozer, který vedle 23 bodů zaznamenal 22 doskoků, čímž vyrovnal v play off klubový rekord. V práci pod košem jeho tým proti nezvykle nepřesně střílejícím Lakers dominoval a doskakování ovládl poměrem 55:40. A to ještě týmu Jazz chyběl kvůli zranění stehenního svalu turecký pivot Mehmet Okur.

"Myslím, že jsme je tentokrát mnohem lépe napadali, než abychom je nechali dělat si pokaždé, co chtějí," konstatoval spokojeně trenér Utahu Jerry Sloan. "Trošku jsme do nich šli," dodal.

Dallas se podruhé v sérii se San Antoniem ujal vedení po domácím vítězství 88:67. Hostující Spurs nastříleli v play off nejméně bodů v klubové historii a už v průběhu třetí čtvrtiny za stavu 36:62 stáhl kouč Gregg Popovich ze hřiště hvězdy Tima Duncana a Tonyho Parkera s vědomím, že jeho tým zápas už nemůže vyhrát. "Neviděl jsem cestu, jak se do takového zápasu vrátit," přiznal Popovich. Dallas od únorového Utkání hvězd prohrál doma jediný z 21 zápasů.

Obrat v sérii se ve Východní konferenci podařil mistrovskému Bostonu, který po výhře v Chicagu 107:86 poprvé slaví vedení. Zatímco předchozí dvě utkání v Bostonu byla až do konce dramatická, tentokrát nebylo o vítězi brzy pochyb; Celtics už v poločase vedli 59:37.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Chicago - Boston 86:107 (stav série 1:2).
Západní konference - 3. zápasy:
Dallas - San Antonio 88:67 (stav série 2:1), Utah - LA Lakers 88:86 (stav série 1:2).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.