Hlavní obsah

Philadelphia - Milwaukee 122:128Basketbalisté Milwaukee vyhráli základní část NBA

Basketbalisté Milwaukee potřetí v historii a poprvé od roku 1974 vyhráli základní část NBA. První místo si pojistili dnešní výhrou 128:122 na palubovce Philadelphie. Janis Adetokunbo zaznamenal 45 bodů a 13 doskoků a 48 sekund před koncem si připsal klíčový blok.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Giannis Antetokounmpo (34) z Milwaukee při utkání s Philadelphií.

Článek

Bucks se v čele soutěže drželi většinu sezony díky stálé formě a absolvují nejúspěšnější ročník od začátku sedmdesátých let, kdy v jejich dresu hrával nejlepší střelec historie soutěže Kareem Abdul Jabbar. "Je to opravdu skvělá sezona a jsem moc pyšný na svůj tým," řekl trenér Mike Budenholzer.

Aby měli jistotu prvenství před dotírajícím Torontem, potřebovali Bucks ve čtyřech posledních zápasech alespoň jednou vyhrát a povedlo se jim to hned na první pokus. A to i přesto, že Sixers kladli výrazný odpor. Zejména pak Joel Embiid, který nasbíral 34 bodů, 13 doskoků a 13 asistencí a zaznamenal triple double.

V poslední minutě mohl Embiid dokonce srovnat na 121:121, ale v dobré pozici ho zezadu zblokoval Adetokunbo. Jeden z kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže si připsal už pátý blok v zápase. Vzápětí navíc Embiid ztratil míč a Bucks zápas rozhodli rychlým protiútokem. "Janis je opravdu skvělý hráč a pro mě je pokaždé velkou výzvou proti němu hrát," prohlásil Embiid.

Los Angeles Lakers prohráli první čtvrtinu s obhájci titulu Golden State Warriors o 27 bodů a celý zápas pak 90:108, poté co soupeř už ve druhé půli šetřil hvězdy. Nejlepším střelcem zápasu byl s 21 body DeMarcus Cousins. Golden State má blízko k prvenství v Západní konferenci, o které bojuje s Denverem. Nuggets ale ztrácejí dvě výhry a zbývá jim sehrát čtyři zápasy.

Výsledky NBA:
LA Lakers - Golden State 90:108
Philadelphia - Milwaukee 122:128
Sacramento - Cleveland 117:104

Reklama

Související témata: