Hlavní obsah

Basketbalisté Utahu snížili v semifinále play-off NBA na 1:2

SALT LAKE CITY

Basketbalisté Utahu zvítězili v sobotním semifinále play-off NBA poprvé nad San Antoniem a snížili stav série na 1:2. Sobotní zápas skončil jasnou výhrou domácího týmu Jazz 109:83. Utah tak ve své hale dál prochází vyřazovací částí ligy bez porážky, uspěl už posedmé.

Článek

Domácí hráči po prohraném poločase zabrali a po změně stran nastříleli do koše Spurs 66 bodů. Oporami vítězů byli především autor 31 bodů Deron Williams a Carlos Boozer, jenž k 27 bodům přidal 12 doskočených míčů. Tony Parker dal za San Antonio 25 bodů.

"Slyšeli jsme, že prý nad San Antoniem ani jednou nevyhrajeme. Slyšeli jsme vůbec spoustu věcí, ale přece to nevzdáme jenom proto, že prohráváme nula dva," prohlásil Williams. Jazzmani nyní připomínají, že i v prvním kole play off podlehli Houstonu v obou úvodních zápasech, ale nakonec postoupili.

Spurs naopak potvrdili, že v Utahu nevyhrávají, v play-off se jim to nepodařilo ještě nikdy. Tim Duncan měl záhy problémy s osobními chybami, obvyklá opora odehrála jen 26 minut a připsala si 16 bodů, ale také osm ztracených míčů. "No, nehrál nejlíp," připustil trenér Gregg Popovich. Duncan předtím jedenáctkrát za sebou nastřílel minimálně dvacet bodů a doskočil deset míčů.

"Ale s naším výkonem to dneska šlo celkově z kopce, psychicky i fyzicky, zatímco soupeř se naopak pořád zlepšoval," dodal kouč San Antonia, jehož svěřenci vedli v úvodu 13:4 a po první čtvrtině měli k dobru osm bodů.

Hraje se na čtyři vítězné zápasy, další finálový duel Západní konference je v Salt Lake City na programu v pondělí.

Play-off NBA - semifinále
Západní konference
Utah - San Antonio 109:83, stav série 1:2.

Reklama

Související témata: