Hlavní obsah

Basketbalistky Connecticutu sérií 89 výher vymazaly slavný rekord

HARTFORD

V americkém sportu padl jeden z legendárních rekordů. Basketbalistky univerzity v Connecticutu si ve vysokoškolské soutěži NCAA připsaly 89. vítězství za sebou, čímž překonaly o jednu výhru bilanci hráčů University of California Los Angeles z let 1971 až 1974. K famózní vítězné sérii blahopřál hned po zápase trenérovi Genu Auriemmovi americký prezident Barack Obama.

Článek

Tým z Connecticutu prohrál naposledy 6. dubna 2008 v semifinále NCAA. Rekordní 89. výhru v řadě vybojoval v úterý v souboji s basketbalistkami Floridské státní univerzity, které porazil hladce 93:62. Životní výkon podala Maya Mooreová, která nastřílela 41 bodů a doskočila deset míčů.

"Nechci svůj tým s nikým srovnávat," prohlásil Auriemma, který v říjnu dovedl basketbalistky USA k titulu mistryň světa po finálovém vítězství nad českou reprezentací v Karlových Varech. "Tohle není UCLA a já nejsem John Wooden. Tohle je Connecticut, a to stačí," uvedl kouč s odkazem na trenérskou legendu, která se podílela na předchozí rekordní sérii.

Reklama

Související témata: